Hoşgeldiniz  

Antalyaspor – Çaykur Rizespor: 2-1

Semih Köken | 03 Eylül 2018 | Spor A- A+

Antalyaspor – Çaykur Rizespor: 2-1

STAT: Antalya

HAKEMLER: Ali Palabıyık (xx), Serkan Olguncan (xx), İbrahim Çağlar Uyarcan (xx)

ANTALYASPOR: Boffin (x), Sangare (xx), Bahadır (xx), Celutska (x) (Dk. 26 Cissokho xx), Diego (xx), Doğukan (xx), (xx), Danilo (x) (Dk. 46 Mevlüt x), Hakan (xx), Harun (xx) (Dk. 68 Drole xx), Yekta (xx), Doukara (xx)

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan (xx), Mehmet Uslu (xx), Orhan (xx), Saadane (xx), Brabec (xx), Süleyman (xx) (Dk. 76 Segovia x), Ali Çamdalı (xx) (Dk. 85 Koray), Boldrin (xx), Robin Yalçın (xxx), Umar (xx), Vedat Muric (xx) (Dk. 89 Mustafa)

GOLLER: Dk. 90+2 Mevlüt, Dk. 90+4 (P) Hakan (Antalyaspor) – Dk. 41 (P) Saadane (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk. 65 Doukara (Antalyaspor) – Dk. 90+4 Koray (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Hakan, Yekta, Drole (Antalyaspor) – Gökhan, Süleyman (Çaykur Rizespor)

 

Spor Toto Süper Lig’in 4’üncü haftasında Antalyaspor, Çaykur Rizespor’u 2-1 yendi.

 

17’nci dakikada Antalyaspor atağında Doğukan’ın ceza sahası dışından şutunda top kale direği üzerinden oyun alanını terk etti.

33’üncü dakikada Çaykur Rizespor’un sol kanattan atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Vedat Muric’in altı pas çizgisinde şutunda top kale direğinin üzerinden dışarı çıktı.

37’nci dakikada Çaykur Rizespor’un sağ kanattan atağında ceza sahası içerisine giren Umar’ın Bahadır’ın darbesiyle yerde kalması üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Saadane topu filelerle buluşturdu: 0-1.

47’nci dakikada Antalyaspor atağında Hakan’ın şutu kale direğinin sağından az farkla oyun alanı dışına çıktı.

61’inci dakikada Antalyaspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Doukara’nın ceza sahasına ortasında Mevlüt’ün kafa vuruşu kalenin üzerinden oyun dışına çıktı.

65’inci dakikada Antalyaspor defansının hatalı pasında topla buluşan Umar, hızla ceza alanı içerisine girerken Doukara’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Topu Antalyaspor’dan Diego uzaklaştırdı. Daha sonra Video Yardımcı Hakem (VAR) yönlendirmesiyle ekranda pozisyonu tekrar izleyip serbest vuruşa karar veren hakem, Doukara’ya da kırmızı kart gösterdi. Mehmet Uslu’nun serbest vuruşunda top auta çıktı.

68’inci dakikada Antalyaspor’da Cissokho’nun soldan altı pas içine gönderdiği ortasında Mevlüt ön direkte topa dokunamadı ve Brabec’e çarpan top ağlara giderken Orhan Ovacıklı meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

74’üncü dakika Çaykur Rizespor’dan Umar’ın pasında Boldrin kaleci ile karşı karşıya kaldı ve penaltı noktasından şutunu Boffin kurtardı.

80’inci dakikada Çaykur Rizespor’un sağ kanattan kontra atağında Umar ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Antalyaspor kalecisi Boffin, Umar’ın art arda 3 şutunu kurtardı.

90+2’nci dakikada Antalyaspor atağında topla buluşan Mevlüt Erdinç’in aşırtma şutunda top filelerle buluştu: 1-1.

90+4’üncü dakikada Antalyaspor’dan Yekta’nın köşe vuruşunda topa yükselen Diego, Koray’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakem Koray’ı da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Penaltı atışını kullanan Hakan, takımını öne geçirdi: 2-1.

Karşılaşma Antalyaspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, “Kazandığımız için mutluyum. Son dakikalara mağlup durumdayken 10 kişi kalmışken kazanmak, sonuna kadar devam etmek, sonucu kovalamak çok önemliydi” dedi. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 4’üncü haftasında Antalyaspor’un sahasında Çaykur Rizespor’u 2-1 yendiği maç sonrası basın toplantısı düzenlendi. Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, iki takımın sahada futbol savaşı verdiğini söyledi. Maçta 10 kişi kaldıklarını anlatan Korkmaz, “Kazandığımız için mutluyum. Son dakikalara mağlup durumdayken 10 kişi kalmışken kazanmak, sonuna kadar sonucu kovalamak çok önemliydi. Oyuncularımı kutluyorum. Gerçekçi olmak gerekirse iyi oynamadık. İyi oynamadığımız halde 3 puan aldıysak bizim için olumlu. İyi oynarsak daha iyi Antalyaspor olacak. Kendi sahamızda iyi oynamadığımız ama kazandığımız bir maçtı” diye konuştu.

Takımda futbolcular arasındaki aile bağının çok yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Korkmaz, bunun sahaya olumlu yansıdığını belirtti. Daha iyi oynamaları gerektiğine dikkat çeken Korkmaz, taraftara da desteğinden dolayı teşekkür etti.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi. Sezon başından itibaren 4 maçta öne geçmelerine rağmen bireysel hatalardan maçı kaybettiklerini anlatan Üzülmez, Antalyaspor karşısında 1-0 önde oldukları zaman da gol fırsatlarını değerlendiremediklerini dile getirerek, “Bu maçta 1-0 öndesin. Boş kaleye atamıyorsun dönüşte aleyhimize kahraman çıkartıyoruz. Futbolda bu kadar mücadele edip bu kadar bariz maç kaybetmek beni üzüyor. Çok çalışıyor, çok anlatıyoruz ama bireysel hatalar yaparsan maçı kaybedersin. Kaybettik, üzgünüz tabii ki. Rakibin pozisyonu yok, gardı düşmüş ama biz kahraman çıkartıyoruz maalesef” dedi.

Ligde oynadıkları 3 maçta bireysel hata yapan oyuncularına sahip çıktığını anlatan Üzülmez şöyle konuştu: “Bu maçta herkes öz eleştirisini yapacak. Hep sahip çıkarak bu iş olmaz. Bu kadar basit hata yapmak yazık günahtır. Bu camiaya da bizlere de yazık günahtır. Bireysel hatalarla bu kadar maç kaybedersek bunun üstesinden nasıl geleceğiz anlamış değilim. Her şeye rağmen mücadele var. İkinci gol var ki futbol tabiriyle uzaydan gelen topa rakip de vursa bir şey olmayacak ama penaltı yaptırıyoruz. Bunlara ne yapabilirim? Sadece oyuncularımı suçlamak değil, öz eleştiri de yapmam gerekiyor. 3 haftadır nasıl oyuncularımı övdüysem arkasında durduysam onlar da artık bu maçın sonucunu getirmeliydi. Her şeye rağmen geçen sene çıkmış 6-7 tane ikinci ligdeki oyunculardan kurulu takımın Süper Lig’deki mücadelesi benim için takdir edilmeli.”
ANTALYASPOR, SAHASINDA CAYKUR RIZESPOR ILE KARSILASTI. (FOTO: ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYASPOR, SAHASINDA CAYKUR RIZESPOR ILE KARSILASTI. (FOTO: ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

ANTALYASPOR, SAHASINDA CAYKUR RIZESPOR ILE KARSILASTI. (FOTO: ANTALYA-DHA)
indir

Foto 4 indir

ANTALYASPOR, SAHASINDA CAYKUR RIZESPOR ILE KARSILASTI. (FOTO: ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle