Hoşgeldiniz  

Talimatla Plajların Üçte biri Kullanımda

SEMİH KÖKEN | 05 Temmuz 2014 | Kemer Güncel A- A+

3621 sayılı kıyı kanunu çerçevesinde, Kemer İlçe Kaymakamlığı talimatıyla plajların üçte biri vatandaşların kullanımına açıldı. Konuyla ilgili;  kafe-plaj işletmelerine, sözlü olarak iletilen karar uygulamaya konuldu. Türkiz Grup Ayışığı Plajı’nın üçte biri vatandaşların kullanımına verildi. Kural ihlali yapıldığı taktirde cezai işlem uygulanacak olan işletmelere, sabah saatlerinden itibaren Mal Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim yapıldı. Fotoğraf ve görüntü alan ekipler, bir de üzerinde “Kıyalar tüm halkın kullanımına açıktır engellenemez” yazılı bir tabelayı plaja bıraktı. Üzerinde polis, jandarma ve zabıta ihbar numarası bulunan tabelada, sadece Türkçe dil kullanıldığı görülürken; tabela, plaja gelen turistlerin de dikkatinden kaçmadı.

Öte yandan uygulamayla ilgili bir değerlendirmede bulunan Ayışığı Tesisleri Türkiz Grup Genel Müdürü Metin Bakkal, “Türkiz Grup Ayışığı Parkı olarak talep edilen uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Ancak tesisteki işletmelerin tek endişesi, yapılan uygulamanın gerekçelerini gelen turistlere nasıl anlatılacağıdır. Bizlerde, Ayışığı işletmelerindeki arkadaşlarımızla aldığımız ortak bir kararı uygulamaya başladık. Turistlerden yapılan uygulama ile ilgili soru yöneltildiğinde ‘Sizin çocuklarınız için oyun alanları açtık. Sizlere çok daha kaliteli hizmet edebilmek için bu alanlardan şezlongları geriye doğru çektik’ şeklinde yanıtlıyoruz. Bu uygulamanın gerçek amacı anlatıldığı taktirde turizm olumsuz etkilenir diye düşünüyoruz. Bizlerde böyle bir çözüm bulduk. Çünkü ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi hiç kimse istemez görüşündeyiz. Diğer plajlardaki işletmelerin de, uygulamayı turiste bu şekilde açıklamasının doğru olacağını düşünüyoruz. Zaten burası 25 yıldır halkımızın hizmetine açık vaziyettedir. En iyi şekilde hizmet verebilmek adına işletmelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Elbette unutulmaması gereken önemli bir nokta var. İşletme kurallarına uyulması gerekiyor. Yani burası piknik alanı değil. Her isteyen elinde görüntü kirliliği oluşturan malzemeleri buraya taşımamalı. Burası halk plajı değil ama bizim amacımız vatandaşlarımızda rahat etmesi. Ayışığı, turizm işletme belgeli bir tesis olduğundan, belli kurallara muhakkak ki uyulması lazım” diye konuştu.

Kıyı kenar çizgisinden ortak kullanım için belirli bir alanın boşaltılmasıyla, ilçede yaşayan vatandaşlar ve tatilcilerin bu uygulama ile plajlardan yararlanması amaçlanıyor. İşletmelerin uygulama hakkında endişelerinden bir tanesi de temizlik. Vatandaşların kullandığı alanların temiz tutulması konusunda uyarılması gerektiğine dikkat çekilirken, görüntü kirliliği oluştuğu taktirde nasıl bir çözüm bulunacağı ise merak konusu oldu. Bu arada uygulamadan bihaber olan bazı turistler, şezlonglarını vatandaşlara ayrılan bölümlere yerleştirerek güneşlenirken, bazıları ise boş alanlarda voleybol oynamayı tercih etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle