Hoşgeldiniz  

Rus Zafer Bayramı Kemer’de kutlanıyor!‏

SEMİH KÖKEN | 09 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi bir ilke daha imza atarak Rusya Zafer Bayramı kutlamaları düzenledi.

Kemer Belediyesi tarafından organize edilen ve KETOB, VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği destekleri ile 9 Mayıs günü (bugün) Cumhuriyet Meydanında Rusya’nın Zafer Bayramı etkinlikleri kutlanmaya başlandı.

Kemer Cumhuriyet meydanının erken saatlerde dolduran Rus turistler ve yerleşik Rus vatandaşları zafer günlerini kutladılar. VELES Derneği öğrencilerinin hazırladığı dans gösterileri, müzik ziyafeti ise alanı dolduran turistler tarafından ayakta alkışlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programına, Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Belediye Başkan Yardımcıları, Kemal Yüksel ve Semih Top, KETOB Başkanı Tayyar Gül, Kemer Tekirova Spor Kulüp Başkanı İsmail.S. Minta, VELES Derneği üyeleri ve çok sayıda Rus vatandaşı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül;” Kemer’de Rus Turistlerle 21 yıldır artık bir aile haline geldik. Bizim burada çalışan esnaf arkadaşlarımız, otelcilerimiz ve birçok kurumda yöneticilik yapan Rus vatandaşlarla evlilik yaparak ve Rusya’dan turist olarak Kemer’ gelen vatandaşlarla da Kemer’de aynı havayı teneffüs ediyoruz. Antalya’daki ve Kemer’deki Rus derneklerin bizlerin birer turizm elçisi olduğunu vurgulayan Başkan Gül; Bu derneklerin Kemer için çok katkısı olduğunu görmekteyiz. Biz birbirimize bu kadar yaklaştıkça ve kaynaştıkça, herkesin özel günleri, inanç günleri veyahutta milli duyguları ön planı çıkıyor. Onun için biz artık sizlerin bu özel günlerinizi birlikte kutlayıp sizlerin acınıza ve sizlerin sevinicinize ortak olacağız. Bu özel gününüzü sizinle birlikte kutlarken inşallah bir daha böyle bir acı yaşanmamasını temenni ediyorum ve gelecek sene 9 Mayıs’ta buluşmak üzere hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadezda Pelit ise yaptığı konuşmada; büyük vatanseverlik savaşımız tam 4 yıl sürdü. Bu bin 418 gün eder. Bu savaşta 20 milyon insan öldü.  bu savaşta ölen her bir insan için 1 dakikalık (Sessiz kalma) saygı duruşu yaparsak bir ülkenin 18 yıl sessiz kalması lazım”  dedi ve bir dakikalık saygı duruşu davetinde bulundu.
“2 milyon Rus vatandaşını Kemer’de ağırlıyoruz ve binlerce Rus vatandaşı Kemer’de yaşıyor” diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Halil Serdar Cevheroğlu; “Onların acıları acılarımız onların sevinçleri sevinçlerimizdir. 9 Mayısta demokrasi güçlere karşı Rusların kazandığı zaferi onlarla beraber Kemer’de kutluyorum. Bir ekmek uğuruna canını veren ve ölen 20 milyon Rus’un acısını içimizde hissediyoruz. Ümit ediyorum ki dünyada bir daha böyle savaşlar olmaz ve bu kadar insan ölmez ve herkes kardeşçe ve barış içerisinde yaşar. Rus vatandaşlarımızı her zaman Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Cevheroğlu, Rus Türk dostluğunu sonsuza kadar devam etmesini istiyoruz”  dedi.DSC_1180 DSC_1192 DSC_1208 DSC_1224 DSC_1237 DSC_1263 DSC_1267 DSC_1268

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle