Hoşgeldiniz  

KEMER’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Semih Köken | 19 Ekim 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlamış olup, saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşımız söylenmiş, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir yapmıştır. Akabinde öğle yemeğinde muhtarlarımızla bir araya gelen Kaymakam DAYANÇ muhtarlarımızın gününü tebrik ederek, pandemi sürecinde sunmuş oldukları katkılardan dolayı kendilerine Teşekkür Belgesi takdim etmiştir.
Demokrasi geleneğimizin en önemli unsurlarından biri olan muhtarlarımızın günü kutlu olsun.
Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Başkan Vekili H. A.Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, muhtarlığın Türkiye’de en eski yerel demokrasisini temsil ettiğini söyledi.
Kent yaşamında halka en yakın kurumun muhtarlık olduğunu ifade eden Vicir, “Teknolojiyle birlikte muhtarlar, kentsel hizmet sunumunda daha etkin ve başarılı hale gelmiştir. Çağdaş kamu anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcının sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlık kurumu 187 yıldır bu topraklarda var olmuştur. Muhtarlık, devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gören ve toplumsal barışın sağlanmasında etkin rol oynayan siyasallaşmamış ender kurumlardandır. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum.” diye konuştu.
Başkan Vekili yerel yönetimlerin en büyük yardımcılarından birinin muhtarlar olduğunu belirtti.
Muhtarların halk ile belediyeler arasında köprü vazifesi yaptığını anlatan Acar, “Muhtarlar, kendi bölgelerindeki halka çalışma yapmak için bizi ararlar. Gerekli çalışmaları yaparlar. Yaylalara kadar olan bütün muhtarlar bizi arıyorlar. Biz de onların her dediğine koşuyoruz. Tekrar muhtarlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.
İlçede görevini başarıyla devam ettiren muhtarlar ise halkı devletle buluşturan bir mesleği icra ettiklerini söylediler.
Halkın alacağı hizmetleri en kıza zamanda devlet kurumlarına ilettiklerini ifade eden muhtarlar, Kemer Belediyesinin mahallelerinde yaptıkları çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını ve yıllardır gelmeyen hizmetlerin yapılmaya başlandığını kaydederek, teşekkürlerini sundular.
Emrah Ayhan, Sami Yıldırım ve 116 diğer kişi
4 Paylaşım
Paylaş
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle