Hoşgeldiniz  

KEMERDE KORONA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Semih Köken | 25 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMERDE KORONA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kemer Haberleri - Kemer'de koronavirüs önlemleri - Antalya Haberleri

 

Kemer’de yaz sezonu hazırlıkları hızla devam ederken, koronovirüs vakalarında sayılar hızla artıyor.

 

ilçede vaka artışlarının nedenin ise vatandaşların kurallara uymamasından kaynaklandığı belirtildi.

Otel, restoran ve evlerdeki PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerin, halk arasından ‘virüslü’ denilmesi ya da işletmeleri karantinaya alınacak korkusuyla ‘kimseyle temasta bulunmadım’ gibi söylerinin ve maske-sosyal mesafe gibi kurallara bazı vatandaşların uymamasının da vakalardaki artışı hızlandırdığı bildirildi.,

LÜTFEN TEMASLI OLANLARI BİLDİRİN

 

Kemer’de bir yandan turizm sezonu için hazırlıklar hızla sürerken, ilçe normalleşmeyle birlikte koronavirüs vakalarında da artış yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın mart ayı itibariyle başlattığı yeni kontrollü normalleşme sürecinde 100 bin nüfusa göre PCR test sonucu pozitif çıkan vaka sayısına göre, iller kırmızı (çok yüksek riskli), turuncu (yüksek riskli), sarı (riskli), mavi (az riskli) olarak dörde ayrılıyor. İl ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının kısıtlama kararları da risk düzeyine göre belirlendi.

Kemerde bir derneğin Başkanının da korona çıktı fakat bu yönetici  4 kişilik bir evde yaşayan aile üyesinin kimseyle temas etmediğini ailesini korumaya çalıştığını ancak bu şekilde vakaların daha da artıracaktır denildi.,

Bu konu hakkında vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiğine işaret edilirken  İlçenin riskli kategoriden kısa sürede yüksek riskli kategoriye yükseldiğine dikkat çekti., Vaka artışının önlenmemesi durumunda çok yüksek riskli kategoriye yükselerek, ilçede bazı sıkı tedbirlerin alınabileceğini belirtildi.

KIRMIZI- TURUNCU FARKI

1 Mart itibariyle sarı renk kategorisinde yer alan Kemer’de, kısıtlama kuralları da İlçe Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlarla bu kategoriye göre düzenlendi. Kemer’de, kırmızı renk kategorisinden farklı olarak lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı, kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet göstermeye başladı. Kırmızı kategoride bu tür işyerleri oturma şeklinde müşteri alamıyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul ve her türlü etkinlik için azami kişi sayısı 300’ü geçmemek kaydıyla yapılmasına izin verildi. Kırmızı kategoride bu tür kuruluşlar genel kurul ve benzeri etkinlikler düzenleyemiyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle