Hoşgeldiniz  

KEMER AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İSMAİL SELAMİ MİNTA BASIN TOPLANTISINDA SERT KONUŞTU…

Semih Köken | 25 Ocak 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İSMAİL SELAMİ MİNTA BASIN TOPLANTISINDA SERT KONUŞTU…

KEMER AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İSMAİLSELAMİ MİNTA BASIN TOPLANTISINDA SERT KONUŞTU…

İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında   Topaloğlu’nu topa tuttu. Kemer’de mevcut belediye yönetimi nedeniyle sorunların çözülemediğini iddia eden Minta, “Belediye yönetimi yaklaşık 2 yıllık süre zarfında sadece Çıralı’yı karıştırmak ve kendine oy vermeyenlerin yerlerini yıkmakla meşgul oldu. Bırakın sorun çözmeyi, orada sorunlar yumağı oluşturdu. Sadece vatandaşa ceza kesmek, eziyet etmek gibi bir mantıkla şuan belediye idaresi yapılıyor. Kemer ne çektiyse işte bu zihniyetten çekti ve yıllardır da bu zihniyetle yönetiliyor. Salgın nedeniyle bazı konularda biraz geri durduk ya da atladık, ama bundan sonra her konunun an be an takipçisi olacağız” dedi.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya geldi. Toplantıda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Minta, Kemer’de mevcut belediye yönetimi nedeniyle sorunların çözülemediğini iddia etti.

‘ÇIRALI’DA VATANDAŞI ŞİKAYET EDEN KEMER BELEDİYESİ

Minta, “Göreve geldiğimizde önemli sorunlardan biri olan Çıralı’nın imar planları ile ilgili olarak oradaki vatandaşlarla görüştük ve bizden imar planları konusunda taleplerini dile getirdiler. Çıralı’nın konumu gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Kamu Yararı’ kararı alınması gerekiyordu ve milletvekillerimizle görüşerek 5-6 ay içerisinde bakanlık tarafından karar alındı. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da imar planları süratli bir şekilde yapılarak 18 uygulaması için Kemer Belediyesi’ne gönderildi. Geçen dönemki belediye yönetimi tarafından maalesef bu 18 uygulaması yapılmadı ya da yapılamadı. 2019 seçimlerinden sonra gelen belediye yönetimi yaklaşık 2 yıllık süre zarfında sadece Çıralı’yı karıştırmak ve kendine oy vermeyenlerin yerlerini yıkmakla meşgul oldu. Bundan 1-2 ay önce de bir 18 uygulaması yapıldı. Bizim bu plan ile alakalı acele etmemizin nedeni hem kaçak yapılardan Çıralı’yı korumak hem de mevcut binalarını yapmış olan vatandaşlarımızın emsale uyan plan içerisinde sıkıntısını giderecek bir çalışma yapmaktı. Maalesef mevcut belediye yönetiminin yapmış olduğu bu çalışma sonucunda bırakın sorun çözmeyi, orada sorunlar yumağı oluşturdu” dedi.

İmar barışı yasasını hatırlatan Minta, “Bu yasa kapsamında vatandaşın beyanını almak suretiyle yapı kayıt belgesi veriliyordu. Seçimler sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaş ve Alanya’dan başlamak üzere denetimlere başladı. Ama Kemer Belediyesi, tüm mahallerimizde ‘O bana oy vermedi’, ‘şu bana oy vermedi’ diye şikayet etti. Şu an Antalya’da şikayet konusunda Kemer Belediyesi bir numara. Sadece vatandaşa ceza kesmek, eziyet etmek gibi bir mantıkla şuan belediye idaresi yapılıyor” diye konuştu.

BAŞKANIN AKLI FİKRİ OTELLERDEN İŞ KAPMAK

Topaloğlu’nun otel sahiplerine baskı yaparak su sporları alanlarını oğluna aldığını iddia eden Minta, “Yaklaşık 2 yıldır Kemer’de yerel idarenin öncelikleri başkaymış. Nasıl başkaymış? Başkan Necati Topaloğlu daha mazbatasını almadan, oğlu Göynük’te Sherwood Otele gidip otel sahibine baskı yapıyor, ‘Buranın su sporlarını ben yapacağım’ diye, otel sahibi de ‘Biz burayı bir vatandaşa verdik. Bu sezon böyle geçsin, öbür sezon siz alın’ diyor. Başkanın oğlu da ‘Sonuçlarına katlanırsınız’ deyip çıkıp gidiyor ve otel sahibi de o vatandaşı çıkarıp sayın başkanın oğluna veriyor. Ben bu olayı ilk duydum; bu oğlunun bir densizliğidir, belediye başkanı daha mazbatasını bile almadan bu işlerin içine girmez, bunda bir yanlışlık vardır diye düşündüm. Ama bir gazeteye sayın başkan bir beyanat vermiş; ‘Mustafa Gül buradan benim oğlumu çıkarmıştı, bende geldik kazandık şimdi onun koyduğu adamı çıkardı, benim oğlumu aldı’ diyor. Demek ki adamın zihniyeti bu, öyle bir yanlışlıkta yok. Kemer ne çektiyse işte bu zihniyetten çekti ve yıllardır da bu zihniyetle yönetiliyor. Biz vatandaşlarımızın desteğiyle ilk seçimlerde Kemer’i bu zihniyetten kurtaracağız” şeklinde konuştu.

MİNTA ‘ŞİMDİ BİZ DUR DEMESİNİ BİLİRİZ’

Herşeyin  takipçisi olacaklarını bildiren Minta, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine geçen yıl kamuoyu bazı dedikodularla hatta gerçeklerle çalkalandı. Neydi bu? Başkanın oğlunun aldığı yat. Tabi biz kimsenin nasıl ticaret yaptığının, nasıl para kazandığının derdinde değiliz. Herkes istediği şekilde ticaretini yapabilir. Ama ne zaman ki kamuya mal olmuş, idarecilik yapan, oturduğu makamın gücünü kullanan insanlar birilerinin işini elinden alıyorsa, işine taş koyuyorsa, haksız kazanç kazanıyorsa işte o zaman biz dur demesini biliriz. O gücümüz de var. Salgın nedeniyle bazı konularda biraz geri durduk ya da atladık, ama bundan sonra her konunun an be an takipçisi olacağız”

NEDEN  ARAÇ BAĞIŞLANDI?’

Kemer Belediyesi’ne yapılan makam aracı konusuna da değinen Minta, “Bir tane firma Kemer Belediyesi’ne bir makam aracı hibe etmişti. Bunun üzerine bizim partimizden aday adayı da olan bir işletmecimiz sosyal medya üzerinden ‘Bu araç neyin karşılığında aldı’ diye bir yorumda bulunmuş. Sayın başkan apar topar bir basın toplantısı yapmış, bu arkadaşımızı hedef alarak; ‘Sen Beldibi’nde otel yaptın. O otelin ruhsatını alırken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e o siyah mercedesi neden bağışladın? Önce bunun cevabını ver’ diyor. Başkan demek istiyor ki sen orda fazla yaptın ve araç bağışladın. Bende başkana sormak istiyorum; madem bu işler yapılan fazlalıklarla firmalar tarafından arabalar bağışlanıyorsa, bir şeyler veriliyorsa, sen ne kadar fazla yaptırdın da değeri yüksek bir arabayı buraya bağışladı? Hatta biraz daha ileri gidiyorum; yaptırdığı daha da fazla arabanın dışında başka bir şeyler demi döndü? Lütfen bunu açıklayın. Siz açıklamazsanız zaten 3 gün sonra yasal yollara başvurarak gerekirse o firmanın inşaatını yaptığı binaları tek tek inceletip ne kadar fazla yaptırdığını, nasıl bunu aldığını açıklayacağız. Artık Kemer sahipsiz değil. Salgın dönemini bazıları fırsata çevirdi. Artık o işler bitti. Bu işlerin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle