Hoşgeldiniz  

Erasmus Günleri Kemer’de   başladı

SEMİH KÖKEN | 15 Ekim 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Erasmus Günleri Kemer’de   başladı

Antalya nın Kemer’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl 15-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Erasmus Günleri (#ERASMUSDAYS) etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinlikte Ünal Aysal Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin Erasmus+ projeleri sergilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sırbistan koordinatörlüğünde Yunanistan, Belçika, Güney Kıbrıs ülkelerinin katılımıyla “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Kişiler ve Yakınları” adlı Erasmus+ projesini yürüttüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, “Okullarımızda eğitim gören Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan öğrencilerimiz ve aileleri bu proje kapsamına alınmıştır” dedi.

Erasmus Günleri başladı

Kemer’de Erasmus Günleri başladı

 

15-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Erasmus Günleri etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Programının tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus’tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, ilçe genelindeki ilk, orta ve lise okulları müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli katıldı. Etkinlikte Ünal Aysal Anadolu Lisesi’nin “Göçmen Öğrencilere Empatik bir Yaklaşım” ve “Avrupa Okullarında Sağlıklı Beslenme ve Spor Etkinlikleri” ile Halk Eğitimi Merkezi’nin “Eco Blue Tourism” adlı Erasmus+ projeleri sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, her geçen yıl proje sayıları ve yararlanıcıların artırılmasının hedeflendiğini söyledi. 2019 yılında Erasmusdays etkinliklerine, ülkemizin 523 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke olduğunu aktaran Tekdemir, “Bu yıla kadar Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde tüm Erasmus yararlanıcılarının katılımıyla kutlanan bu etkinlikler; tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle bölgesel ya da sanal olarak kutlanacaktır” dedi.

 

Erasmus Günleri’nin tüm Avrupa’da yararlanıcı kurumların gerçekleştireceği etkinliklerle kutlandığını belirten Tekdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Erasmus Günleri etkinlikleri ile Müdürlüğümüzün Avrupa ortaklarıyla birlikte yürüttüğü ‘Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Kişiler ve Bakıcılar’ isimli Erasmus projesinin ilçemizde daha görünür hale gelmesi ve Müdürlüğümüze bağlı kurum/okulların yürüttükleri Erasmus proje sonuçlarının ve hikayelerinin yerelde paylaşılması hedeflemektedir. #ErasmusDays etkinlikleri, potansiyel yararlanıcısı olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler ve tüm vatandaşlar arasında deneyim ve kültür paylaşımının yapıldığı bir ortam sunmaktadır.”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sırbistan koordinatörlüğünde Yunanistan, Belçika, Güney Kıbrıs ülkelerinin katılımıyla “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Kişiler ve Yakınları” adlı Erasmus+ projesini yürütüldüğüne dikkat çeken Tekdemir, “Proje süresi 18 aydır. Okullarımızda eğitim gören Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan öğrencilerimiz ve aileleri bu proje kapsamına alınmıştır. Yürütmekte olduğumuz projenin amacı DEHB’li kişiler için psikometrim bilgisi önererek DEHB’li kişilerin hayatını iyileştirmek amacı ile DEHB’li kişilerin bakıcılarına verilen desteğin artırılmasının önemini vurgulamaktır” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle