Hoşgeldiniz  

Başkan Türel Fikret Şeneş’i piyanoda andı

SEMİH KÖKEN | 18 Şubat 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Lise öğrencileri ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel piyanonun başına geçerek mini konser verdi. Başkanı Menderes Türel, 94 yaşında hayatını kaybeden Türk Pop müziğinin ilk kadın söz yazarı Fikret Şeneş’i unutulmaz eseri, “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısı ile andı. Gençler de şarkıyı hep bir ağızdan söyleyerek Türel’e eşlik etti.

Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Menderes Türel, öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Türel, öneri ve taleplerini dinledi. Bir öğrencinin müzik odasındaki enstrümanların yetersizliğini belirtmesi üzerine Başkan Türel, ziyaret sonunda müzik odasını inceledi.

Müziğe olan tutkusuyla bilinen Türel, burada piyanonun başına geçerek, öğrencilere mini bir konser verdi. Başkan Menderes Türel, Türk Pop müziğinin ilk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş’i, unutulmaz eseri “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını çalarak andı. Lisenin müzik kulübü öğrencileri de şarkıyı hep birden söyleyerek Başkan Türel’e eşlik etti.

Başkan Menderes Türel, piyano çalmasını bilen öğrencilerden de birer şarkı çalmalarını istedi. Öğrencilerin müziklerini de dinleyen Türel, piyonada Mozart’ın ‘Türk Marşı’nı” hızlı ritimde çalan bir öğrenciye, hangi ritimde çalması gerektiğini gösterdi. Öğrencilerin performansını beğenen Türel, tüm öğrencilere müzik ve sporla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sanatçı kişiliğiyle tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2008 yılında 9’uncu Antalya Uluslar arası Piyano Festivali’nin açılış konserinde, solist sanatçı olarak sahneye çıkmış, Bach’ın BWV 1056 Fa Minör Piyano Konçertosu’nu şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (ANTDOB) eşliğinde seslendirmişti.GetAttachment (3) GetAttachment (4)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle