Hoşgeldiniz  

Antalya’nın zararı çok büyük

Semih Köken | 31 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, elektrik kesintisi nedeniyle sadece Antalya’nın saatlik zararının 4.4 milyon TL olduğunu açıkladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin ‘sistem arızası’ olarak açıkladığı Türkiye genelindeki elektrik kesintisinin sanayiciye büyük zarar verdiğini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, önce batı illerinde başlanan ve ardından doğu illerinde olmak üzere tüm Türkiye’de elektrik sisteminin çökmesinin en çok sanayi kuruluşlarını vurduğunu söyledi.

İşletmelerde faaliyetlerin aksadığını, birçoğunda üretimlerin durduğunu belirten Ali Bahar, “Antalya OSB’de de aynı durumla karşı karşıya kaldık. Biz sanayicilerimizi hemen bilgilendirerek, sisteme her an enerji tatbik edilebileceğinden dolayı dikkatli olmaları hususunda uyardık. Bölgemizde ciddi boyutta üretim kaybı yaşandı. Günlük ortalama 1.1 milyon kilowatt enerji kullanılmaktadır. Bu da ciddi kayıp olduğunu gösteriyor” dedi.

Antalya OSB’de bir saatlik enerji kesintisinin 4.4 milyon TL üretim kaybına neden olduğunu kaydeden Bahar, “Makinelerimizin de dur-kalk nedeniyle ciddi hasarlar gördüğünü tahmin ediyoruz. Bu anlamda sanayicilerimizin sigorta şirketleriyle temas kurmalarını, zararlarını tahsis yoluna gitmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Sadece Antalya OSB’deki zararın milyonlarca lira olduğunun altını çizen Bahar, Türkiye genelinde ise milyarlarca dolar bir zarar oluştuğunu kaydetti.

ANTALYA’DA TRAFİK DURDU

Türkiye genelindeki elektrik kesintisi Antalya’da dayaşamı felç etti. Kent merkezindeki ‘üst geçiş’ inşaatı ve trafo bakımları nedeniyle kesildiği sanılan elektriğin, ülke genelindeki kesintiden kaynaklanması endişeye yol açtı. Elektrikle çalışan tramvaylar, duraklara yaklaşamadan yolda kaldı. Yolcular rayların üzerinde inerek gidecekleri yerlere yaya gitmek zorunda kaldı. Kent merkezindeki hastanelerin çoğunda jeneratör kullanıldığı için sorun yaşanmazken, en büyük mağduriyeti esnaf yaşadı. Elektriklerin ne zaman geleceğinden haberi olmayan esnaf işyerinin önüne çektiği sandalyelere oturarak elektriklerin gelmesini bekledi. Oteller ve büyük iş merkezlerinin jeneratörler sayesinde elektrik kullanabildiği kentte 186 Elektrik Arıza hattı kilitlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle