Hoşgeldiniz  

Taleb Rifai: Tarih, Türkiye’nin daha da güçlenerek geri geleceğini gösterecek

SEMİH KÖKEN | 28 Ocak 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Taleb Rifai: Tarih, Türkiye’nin daha da güçlenerek geri geleceğini gösterecek

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ayasofya’ya gerçekleştirdiği ziyarette dünyaya seslendi: Türkiye’ye seyahat etmeye devam edin. Türkiye’yi ziyaret etmenin teröre verilecek en iyi yanıt olduğunu belirten Rifai, “Tarih, Türkiye’nin yeniden daha da güçlenerek geri geleceğini gösterecek” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, Ayasofya Müzesi’nde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ve Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy da yer aldı.

‘2016’DA CİDDİ BİR SINAV VERDİK, 2017 DAHA GÜZEL OLACAK’

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, açıklamada turizmde 2017 beklentilerini paylaşan bakan Nabi Avcı, şunları söyledi:

“2016 boyunca terörden olumsuz olarak etkilendik. Dünyanın hiçbir şehri ‘Ben yüzde 100 güvenliyim’ diyemez. Terör küresel bir olgudur, dünyanın her yerinde etkili olabilmektedir, bununla mücadele de küresel ölçekte olmak zorundadır. Türkiye, bu konuda çok tecrübe kazanmış bir ülkedir. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun etkilerinin gittikçe daha azaldığını göreceğiz. Sektörümüz bu konuda ciddi bir sınav verdi 2016 boyunca, bütün olumsuz şartlara rağmen hizmet kalitesini düşürmemek için olağanüstü bir gayret gösterdi. İnşallah 2017, 2016’dan daha güzel olacak. 2018 de 2017’den daha güzel olacak.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE SEYAHAT ETMEK, TERÖRİZME VERİLECEK EN İYİ YANIT’

Türkiye’nin karşısına çıkan zorlukları aşabilecek kudrette ve dayanıklılıkta bir ülke olduğunu belirten BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai  ise, şunları söyledi:

“Sabahki konuşmamda da çok basit bir mesaj verdim: ‘Türkiye’ye seyahat etmeye devam edin.’ Pek çok neden var. Bunlardan birisi, Türkiye mükemmel bir destinasyon, herkesin mutlaka görmesi gerekiyor. Ancak daha önemli ikinci neden şu: Türkiye’ye seyahat etmek, terörizme verilecek en iyi yanıttır. Kimin ajandasına, kimin hayatına etki ettiğimizi görmek için Türkiye’ye seyahat etmeye devam etmeliyiz ki teröre ancak böyle yanıt verebiliriz.” diye konuştu.

‘TARİH TÜRKİYE’NİN DAHA DA GÜÇLENEREK GERİ GELECEĞİNİ GÖSTERECEK’

Rifai, Türkiye’deki özel sektörün kriz zamanlarında gösterdiği esnekliğe dikkati çekerek, “Sahada gösterdikleri dayanıklılık, krizlere verilecek en iyi yanıt oluyor. Sizi öldürmeyen şey, güçlendirir. Tarih, Türkiye’nin yeniden daha da güçlenerek geri geleceğini gösterecektir. Tarihte böyle çok sayıda örnek var ve Türkiye de bunlardan biri olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle