Hoşgeldiniz  

Orman yangınlarına karşı Kemer teyakkuzda

SEMİH KÖKEN | 21 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Son dönemlerin en düşük nem oranının yaşanması ile birlikte ormanlık bölgedeki örtünün kuruması nedeniyle Orman yangınlarına karşı Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu uyarılarda bulundu. Tüm birimlerin orman yangınlarına karşı teyakkuzda bulunduğunu belirten Cevheroğlu vatandaşlarında orman yangınlarına karşı duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdaroğlu yaptığı açıklamada;

“Şu anda yaz aylarının en sıcak zamanlarına geldik. Ramazan ayının bitmesi ile birlikte Kemer’de, hem iç turizm hem de dış turizmde gayet hızlı ve kalabalık bir zamana girdik. Bununla beraber özellikle sıcaklıkla son zamanlarda çok fazla bir artışta meydana geldi.

NEM ORANININ YÜZDE 11’E KADAR DÜŞMÜŞ OLMASI TEHLİKE ARZ EDİYOR

Bizim için önemli olan sıcaklık artışından ziyade nemin az olması. Bugün itibariyle yüzde 11’e kadar düşmüş bir nem var. Çok tehlikeli bir pozisyon yaratıyor bu. Özellikle yüzde 20’nin altına düştüğü zaman, her yerin kurumasıyla beraber en ufak bir sıcaklık artışında çevremizde gördüğümüz bitki örtüsü alev alabiliyor.

TEMEL SORUMLULUK VATANDAŞA DÜŞÜYOR

Kemer’de nüfusta bir hayli artmış durumda. Gerek tracking, gerek doğayı tanıma yürüyüşleri için, gerek işte atv turları için ve farklı sebeplerle birçok kişi ormanlık arazide ve yoldan geçenlerde var. 4 tane bizim bölgemizde Orman Genel Müdürlüğü’nün ekipleri bekliyor. Gözetleme kulelerimiz de var. Jandarma ve Emniyetimizi de bu konuda talimatlandırdım, onlarda ormanların giriş ve çıkışlarını kontrol altına alıyorlar ama tabi bu konuda en önemli iş vatandaşa düşüyor. Ormana giriş çıkışta ve orman ile ilgili her türlü faaliyetlerinde çok dikkatli olmaları lazım. Örtü tamamen kurumuş durumda ve yağışta bölgenin mevsim şartları nedeniyle gözükmüyor. O nedenle biz tabii ki teyakkuz halindeyiz. Gerek Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı hava araçları, gerek ormanda çalışan işçiler, emniyet, jandarma güvenlik güçlerimiz ama temel sorumluluk vatandaşa düşüyor.

HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

Kemer dünyanın göz bebeği olan bir yer, doğasıyla yeşiliyle. Doğanın deniz ile bir birine bu kadar yaklaştığı bir yer Akdeniz çanağında inanın fazla yok. Özellik vatandaşlarımızı ben bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü ne olursa olsun, bu gibi işler için tedbir alırsınız ama ormanı koruyacak olan vatandaş ve vatandaşın bu konudaki duyarlılığıdır. Bu nedenle Kemer ilçesindeki herkesi duyarlı olmaya, hem kendi adına hem de bir diğerini bu konuda uyarmaya davet ediyorum. Hava şartları normale dönene kadar bu da nem ki, hafta sonuna kadar gözükmüyor. Bu nedenle biz Kemer’de tam anlamıyla teyakkuz halindeyiz. En ufak bir orman yangını ile ilgili olan ihbarı değerlendiriyoruz. Ben aman dikkat diyorum.” Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle