Hoşgeldiniz  

Müziğin kalbi Büyükşehir’de atıyor‏

Semih Köken | 13 Ağustos 2015 | Gündem A- A+

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, ücretsiz enstrüman kurslarıyla öğrencilere müzik dolu bir yaz yaşatıyor. Öğrenciler, klasik gitardan piyanoya, bağlamadan kemana birçok enstrümanı öğreniyor.

 

Öğrencilerin yaz tatilini verimli kullanarak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, daha bilinçli bir nesil yaratarak müzik kültürü oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Enstrüman Yaz Kursları’ büyük ilgi görüyor. Öğrencilere deneyimli eğitmenler eşliğinde piyano, gitar, yan flüt, ritim, mandolin, bağlamanın yanı sıra nota, solfej ve müziksel bilgi dersleri veriliyor. Yaz kurslarına başvuran 216 öğrenci müzik yeteneklerini geliştirerek, geleceğin müzisyenleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ÖZGÜVENLERİ ARTTI

Müzik derslerinin ve diğer sosyal aktivitelerin öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinde, özgüvenlerinin artmasında önemli rol oynadığını vurgulayan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Gitar Eğitmeni Nilgün Karaduman, “Daha önce hiç şarkı söylememiş toplum önünde kendini ifade etmekte zorlanan, yapamam diyen öğrenciler bir müddet sonra ben yaparım, ben söyleyeceğim, ben istiyorum diyor. Özgüvenleri artıyor. Başka alanlarda da kendilerini göstermek istiyorlar. Bunun etkisiyle başarılı bir yol çiziyorlar.  Yaz döneminde başarılı olan öğrenciler kış dönemindeki eğitimlere kalarak kendilerin daha çok yetiştirme imkanı buluyor. Yetenekli öğrenciler koro ve piyano festivalinde boy gösterme imkânını yakalıyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER KURSLARDAN MEMNUN

Öğrenciler ve veliler de yaz kurslarından oldukça memnun. Öğrenciler, yaz tatillerini müzikle iç içe geçirmekten büyük keyif alırken, aileleri de çocuklarının sosyal ve sanatsal gelişiminden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

HER GÜN GELMEK İSTİYORUM

Gitar eğitimi alan 11 yaşındaki Begüm Okudan: “Birbirinden değişik ve güzel şarkılar öğrendim. Yeni akortlar öğrendim. Daha önce enstrüman çalmayı deniyordum ancak yaptığım çalışmalar yeterli değildi. Buraya gelince bir çok yeni bilgi öğrendim. Haftanın belli günlerinde kurslarım devam etse de buraya her gün gelmek istiyorum. Sevdiğim şarkıları çalıyorum, bu da bana büyük keyif veriyor.”

ARTIK GİTAR ÇALIYOR

12 yaşındaki Azra Çetin, müzikle tanıştıktan sonraki süreci şöyle anlatıyor; “Hiç gitar çalmayı bilmiyordum. İlk başta solfej derslerinde çok utanıyordum, notaları okumak istemiyordum. Komik duruma düşmekten korkuyordum. Sonradan alıştım. Gitar çalmayı öğrendim. Artık istediğim şarkıları çalmaya başladım. Kendimi daha da geliştirmek istiyorum.”

AİLELER DE MUTLU

Aileler de çocukların gösterdiği sosyal ve sanatsal gelişimi keyifle izliyor. Gitar öğrencisi Azra Çetin’in annesi Kadriye Çetin; “ Kızım yaz kurslarına katılmayı çok istedi. Sınava girdi o sınav heyecanını yaşadı. Şuana kadarki eğitimden çok memnunuz. Notaları çıkarabiliyor, çalmaktan memnun. Gitar çalmak istediği için kendisine gitar aldık. Bizim içinde onun içinde yaz dönemi için olumlu bir gelişme oldu. Adaptasyon sağlamak için, dikkat için çok olumlu katkıları oldu. Disiplinli bir çalışma içerisine girdi” dedi.

yaz entrüman kursları (8) yaz entrüman kursları (7) yaz entrüman kursları (6) yaz entrüman kursları (5) yaz entrüman kursları (4) yaz entrüman kursları (3) yaz entrüman kursları (2) yaz entrüman kursları (1)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle