Hoşgeldiniz  

Moskova’dan sağduyu sesi: “Karlov’un anısı için Türkiye-Rusya ilişkilerini ilerletmeliyiz”

SEMİH KÖKEN | 19 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Moskova’dan sağduyu sesi: “Karlov’un anısı için Türkiye-Rusya ilişkilerini ilerletmeliyiz”

Büyükelçi Adrey Karlov’un öldürülmesi büyük şok yaratırken, Moskova’dan sağduyu açıklamalar geliyor. Duma Uluslararası İlişkileri Komitesi Başkanı milletvekili Leonid Slutskiy, “Bu iğrenç provokasyon Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmak ve yarın (salı günü) Moskova’da yapılacak dışişleri bakanlı zirvesini sabote etme amaçlı ve bu oyuna gelmemeliyiz” dedi.826227070

Slutskiy, Türkiye ve Rusya ilişkilerini bozmak isteyen stratejik düşmanların iki ülke ilişkilerini yeniden bozmak istediklerini, iki ülkenin bu tuzağa düşmemesi gerektiğini söyledi.

Rus milletvekili, “Kim isterse istesin, bu elim olaydan ilişkilerimiz zarar görmemeli. Çavuşoğlu’nun katılacağı zirve de yarın yapılmalı ve barış için pozitif adımlar devam etmeli. Bunu başarır ve ilişkilerimizi bozmak isteyenlerin oyununu bozarsak Büyükelçi Karlov’un anısına saygı göstermiş oluruz. Uluslararası terörizm kazanamayacak. Türkiye ile ilişkilerimizi bir kez daha bozmak isteyenler kazanamayacak” dedi.

Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Bakan Yardımcısı Frantz Klintseviç, “Türkiye’de olan olay, planlanmış bir eylemdir. Türkiye’nin güvenlik organları Rus uzmanlarla birlikte konuyu araştıracaktır, üstesinden gelecektir” diye konuştu.

 

Rusya’nın stratejik rakiplerinin bu tür terör olaylarından fayda umduklarını söyleyen Klintseviç, “İyi komşuluk ilişkileri içinde biz sorunlarımızı halletmeliyiz. Bu ilişkileri her durumda korumalıyız” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle