Hoşgeldiniz  

MENDERES TÜREL DEN YARDIM ELİ

Semih Köken | 27 Eylül 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, barakada yaşayan 6 kişilik aileye hayırseverlerle birlikte yardım eli uzattı.

590 Lirayla 4 Çocuk Okutmaya Çalışan Babaya, Başkanın Eşinden Yardım Eli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel‘in eşi Ebru Türel, barakada yaşayan 6 kişilik aileye hayırseverlerle birlikte yardım eli uzattı. Türel, hayırseverlerle görüştüğünü ve aile için prefabrik bir ev yaptırılacağını söyledi.

Antalya’nın Kemer ilçesinde 4 çocuk babası Reşit Solumaz (44), bekçilik yaptığı inşaatta yüksekten düştü. Belinden sakatlanan Solumaz, inşaattaki işinden de çıkarıldı. Ailesiyle birlikte kaldığı inşaat alanından da çıkmak zorunda kalan Solumaz, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Beycik Mahallesi’nde babasına ait arsada birkaç metrekarelik bir baraka yaparak kalmaya başladı. Elektrik ve suyu olmayan barakada yaşam mücadelesi veren ailesine 590 liralık iş görmez maaşıyla bakan Solumaz, 4 çocuğunu da okula göndermeyi başardı.

“Belediyenin sosyal hizmetlerini buraya taşıdık”

Solumaz’ın durumundan haberdar olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ise, daha önce ziyaret edip ihtiyaçlarını tespit ettiği aileye yardımlarla döndü. Sosyal projeler üretmeye çalışırken bir yandan da ihtiyacı olan ailelerin yanında olmaya da gayret gösterdiğini belirten Türel, “Yakın bir zaman önce bu aileden haberdar oldum. 4 çocuklarını okutmaya çalışıyorlar. Belediyenin sosyal hizmetlerini buraya taşıdık,

Barakada yaşayan 6 kişilik aileye başkanın eşinden yardım eliANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, barakada yaşayan 6 kişilik aileyi hayırseverlerle buluşturdu.

Barakada yaşayan 6 kişilik aileye başkanın eşinden yardım eli

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel‘in eşi Ebru Türel, barakada yaşayan 6 kişilik aileyi hayırseverlerle buluşturdu. Türel, hayırseverlerin aile için prefabrik bir ev yaptıracağını söyledi.

Kemer ilçesinde bekçilik yaptığı inşaatta 4 çocuğu ve eşiyle kalan Reşit Solumaz (44), yüksekten düştü. Belinden sakatlanan Solumaz, inşaattaki işinden de çıkarıldı. Beycik Mahallesi’nde babasına ait arsada birkaç metrekarelik bir baraka yapan Solumaz, zor şartlar altında yaşamaya başladı. Elektrik ve suyu bulunmayan barakada 4 çocuğunu okula göndermeyi başaran Solumaz, 590 liralık iş göremez maaşıyla yaşamaya çalışırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in dikkatini çekti.

Aileyi ziyaret eden Ebru Türel, ihtiyaçları belirledikten sonra çevresine durumu aktardı. Yardımlarla aileyi ziyaret eden Türel, şehirdeki sosyal işlere dahil olduğunu söyledi. Projeler üretmeye çalışırken, ihtiyacı olan ailelerin de yanında olmaya çalıştığını belirten Türel, haberinin olduğu her ihtiyaç sahibi aileye ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Türel, Bu aileden yakın zamanda haberdar oldum. 4 çocuklarını okutmaya çalışıyorlar. Belediyenin sosyal hizmetlerini buraya taşıdık, ancak bunlar ailenin düzenli bir yaşamı için yeterli olmuyor. Böyle olunca da araya hayırsever insanlar devreye giriyor diye konuştu.

ROBİN HOOD GİBİ

Modern bir Robin Hood gibi davranıp, hayır yapmak isteyen insanlarla ihtiyacı olanları buluşturduğunu kaydeden Türel, Yaşadıkları barakada banyo ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak alanları yok. Hayırseverler ile görüştüm. Buraya prefabrik bir ev yaptıracaklar. Onlara güzel bir yuvada yaşama imkanı sunacağız. Her şey çocuklar için. Daha temiz ve hijyenik bir ortamda yaşayacaklar dedi.

Solumaz ailesi de yardımlar karşısında duygulandı. Reşit ve Bircan Solumaz çifti, beklemedikleri yardımlarla çok mutlu olduklarını belirterek, Ebru Türel’e teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle