Hoşgeldiniz  

Kosgeb Kredilerine Esnaftan Yoğun İlgi

SEMİH KÖKEN | 27 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kosgeb Kredilerine Esnaftan Yoğun İlgi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin lira faizsiz kredi başvurularına, Antalya‘da faaliyet gösteren esnaf yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Başkanı Adlıhan Dere, yaptığı açıklamada, odalarının bünyesindeki sicil müdürlüğüne müracaat eden 2 bin 699 kişinin, odaya bağlı Sicil Müdürlüğüne, Sicil Gazetesi almak için başvurduğunu belirtti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini belirten Dere, AESOB’dan sicil gazetesi alan işletme sahiplerinden sadece 603’ünün can suyu kredisi alabileceğini vurguladı.

KOSGEB’e 6 bin 710 başvuru yapıldığını bildiren Dere, gerekli incelemeler sonucu kredi almaya hak kazanan 603 esnafa kredilerinin dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Dere, AESOB KOSGEB‘in can suyu kredisi desteğinin esnafın 2016 yılındaki zararını telafi edeceğini, esnafın 2017’den umutlu olması gerektiğini kaydetti.

Göreve geldikleri günden bu yana esnafın huzuru ve refahı için çaba harcadıklarını bildiren Dere, şöyle konuştu:

“Gerek bakanlara sunduğumuz dosyalarla gerekse esnafımız için yaptığımız projelerle onların daha iyi kazanç sağlaması için çabalıyoruz. KOSGEB kredisinin 2016 sonlarında verilmesi büyük bir avantaj. Böylece esnaf kötü günler yaşadığımız bu yıl içindeki tüm zararlarını giderip, yeni yıla daha güçlü bir şekilde girebilecek.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle