Hoşgeldiniz  

Gazeteci Gündoğdu isyan etti!

Semih Köken | 03 Kasım 2020 | Gündem A- A+

Gazeteci Gündoğdu isyan etti!

Antalya’da Rektörden basına ambargo ve sansür

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite ile ilgili yapılan haber ve yazılan köşe yazıları nedeniyle Antalya’da Gün Haber’e haber ambargosu koydu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan muhalif Gazeteci Dursun Gündoğdu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a seslenerek “Bu kararınızı üniversitedeki geleceğin gazetecileri iletişim fakultesi öğrencilerine nasıl anlatacaksınız” dedi
Gazeteci Gündoğdu isyan etti! Antalya'da Rektörden basına ambargo ve sansür

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite ile ilgili yapılan haber ve yazılan köşe yazıları nedeniyle Gün Haber’e haber ambargosu koydu.

Rektör Özkan, Basın Müşaviri Sibel Aksoy’a talimat vererek Gün Haber’e, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumu dahil, üniversite ile ilgili haber bülteni geçilmesini yasakladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan muhalif Gazeteci Dursun Gündoğdu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a seslenerek “Bu kararınızı üniversitedeki geleceğin gazetecileri iletişim fakultesi öğrencilerine nasıl anlatacaksınız” dedi​.

GÜNDOĞDU NE YAZMIŞTI?

Gün Haber yazarı Dursun Gündoğdu, üniversitede liyakata dikkat edilmeden yapılan atamaları, rektörün, eşi, iki kardeşi ve iki yengesinin de üniversitede görev yapmasını, kardeşlerinden birini hastane başhekim yardımcısı olarak atamasını, FETÖ’den 6 yıl hapis cezası alan eski Rektör İsrafil Kurtcephe’nin eski kadrosundan çok sayıda kişinin tekrar yönetime getirilmesini, biri rektör yardımcısı 3 akademiysen tarafından kurulan özel şirketin ürettiği yazılımların üniversitede kullanılmasını ve öğrencilerin bu yazılımdan şikayetlerini kaleme almıştı.

Gazeteci Dursun Gündoğdu, bu amborgoyu ve sansürü sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“GELECEĞİN GAZETECİLERİNE NASIL ANLATACAKSINIZ?”

‘BU KARARINIZI ÜNİVERSİTENİZDEKİ GELECEĞİN GAZETECİLERİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE NASIL ANLATACAKSINIZ?… Akdeniz Üniversitesi Gün Haber’e birkaç gündür Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumu dahil haber bültenlerini geçmeyi durdurmuştu. Whatsaap’tan Basın Müşaviri Sibel Aksoy’a bunun nedenini sordum. Az önce aradı, ‘Rektör hoca, Gün Haber’e artık haber geçme diye talimat verdi” dedi. Bundan sonra üniversiteden bülten geçmeyeceklermiş. Köşe yazılarımdan rahatsız olmuşlar. Gazetecilik yaşamımda Antalya’da ilk defa bir üniversitenin böyle bir karar aldığına şahit oldum. Yıllarca belediyeler dahil çok sayıda kurum ve kuruluş hakkında istemedikleri yazılar yazmışımdır. Misal; Kepez Belediyesi… Hiç biri haber akışını kesmedi… Basın Müşaviri Sibel Aksoy gibi yıllarca cemiyet yönetimlerinde görev yapmış bir gazetecinin bunu iletmesi beni daha çok üzdü. Bilin istedim. Saygılarımla…”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle