Hoşgeldiniz  

Elvan; “Onlar Konuşur, Biz Yaparız”‏

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset A- A+

Antalya İl Kadın Kolları’nın Kepez Kent Ormanın da düzenlediği ‘Bahar Şenliği’ etkinliğinde kadınlarla bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, “AK Parti kadınlarımızı hatırlayan ve yücelten bir partidir.O muhalefete, sormak lazım. Bu güne kadar ne yaptın? diye.  ‘Onlar Konuşur, Biz Yaparız’ bizim farkımız bu” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya İl Kadın Kolları’nın Kepez Kent Ormanı’nda düzenlediği ‘Bahar Şenliği’ etkinliğinde kadınlarla bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Başkanı Rıza Sümer, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ve milletvekili adaylarının katıldığı şenliktecoşkulu bir kalabalıkla karşılanan Elvan, burada kadınlara seslendi. Kadınların güçlü Türkiye’nin mimarları olduğunu söyleyen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizler, bizlerin kahramanlarısınız. Sizlerin güçlü desteği ile bugünlere geldik ve başarılar elde ettik. 7 Haziran’ kadar bu kutlu yolda gece gündüz çalışmaya varmısınız? 1934 yılında kadınlara ilk kez seçilme hakkı verildi. 1934 yılından,  AK Parti iktidara gelinceye kadar hiç bir hükümet veya partikadınlara yönelik pozitifbir düzenleme yapmamıştır. AK Parti kadınlarımızı hatırlayan ve yücelten bir partidir. O muhalefete, ‘Biz Sosyal Demokratız’ diyenler var ya onlara sormak lazım. Bu güne kadar ne yaptın?diye. ‘Onlar Konuşur, Biz Yaparız’bizim farkımız bu”.

“Biz Kadınlarımız İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

AK Parti’nin iktidarda olduğu sürede kadınlara yönelik icraatlarını anlatan Elvan, “Kadınlara anayasada pozitif ayrımcılık yaptık. Aile mahkemeleri kurduk. Meclisimizde ilk defa kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu kurduk. Evde temizlik ve diğer işlerde çalışan kadınlarımız var,  hiç birinin sosyal güvencesi yoktu. Onları sosyal güvenceye alan bir sistem getirdik. Kayıt dışılığı bu şekilde ortadan kaldırdık. Evinde üretim yapan kadına vergi muafiyetigetirdik.Yaptığımız bir başka düzenlemede ise işletmecilere, sanayicilere dedik ki,  kadın çalıştırırsan kadınların sigorta primini devlet olarak biz ödeyeceğiz dedik. Siz kadına yönelik ne yaptınız kardeşim? CHPve MHP kadına yönelik ne yaptılar? Hiçbir şey yapmadılar. Yaptıkları tek şey CHP-MHP-HDP işbirliği yapıyor. Biri Türk biri Kürt milliyetçiliği yapıyor.   Bizvatanımızın milliyetçilisiyiz. Biz gerçek milliyetçiyiz. Lafla milliyetçilik olmaz.  Milliyetçilik aş üretmekle, yatırımla ve hizmetle olur. Milliyetçilik vatanla bütünleşme ile olur. Sosyal demokratlık,sosyal devlet anlayışını toplumun tüm kesimine yaymakla olur. Biz kadınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Antalya’ya Hizmet Yağdırmaya Başladık”

Antalya’ya hizmet yağdırmaya başladıklarını söyleyen Elvan,  “Menderes Başkanımız zaten hizmetlere başladı.  İnşallah yeni dönemde özellikle ulaşım alt yapısı itibariyle çok önemli ve büyük yatırımlarımız var. Antalya’ya hızlı treni getiriyoruz. Sizlerin Konya’da, Burdur’da, Isparta’da, Afyon’da okuyan çocuklarınız vardır üniversitede. O çocuklar için ya orada bir ev tutuyorsunuz ya da yurda veriyorsunuz. Artık hızlı tren gelince buna ihtiyacınız kalmayacak. Şimdi Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni kazanmış bir genç Antalya’dan trene binecek 20-25 dakikada Burdur’a okuluna gidecek. Akşamda Antalya’ya evine dönecek. Eğer o evladımız Isparta’da okuyorsa sabah,saatte 200 kilometre hız yapan o trene binecek. Isparta’ya gidecek dersine girecek. Akşamda evine dönüp sizlerin yaptığı o sıcak çorbayı içecek. Biz hızlı trenle Antalya’yı Isparta’ya Burdur’a Kütahya’ya Eskişehir’e ve İstanbul’a bağlıyoruz. Hızlı trenle Konya’ya bağlıyoruz, Konya’yı da Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlıyoruz. Ne yapıyoruz biliyor musunuz? Antalya’yı sadece İstanbul’a değil hızlı trenle Londra’ya bağlıyoruz ve yine Antalya’yı yine Ankara’ya İzmir’e Sivas’a bağlıyoruz. 2023 yılına kadar da Antalya’yı, Pekin’e Çin’e bağlayacağız. Siz bunları anlatacaksınız. Peki bunun yatırımına ne zaman başlayacaksınız? diyecekler onlara 2016 yılının ilk yarısında kazmayı vuracağız diyeceksiniz” dedi.

“İnşallah Hızlı Tren Ailesine Antalya’da Katılacak”

Elvan, “Samsunu, Maraş’ı soruyorlar.  Değerli kardeşlerim artık yeni dönem Türkiye’nin yüksek hızlı tren ve hızlı trenler dönemi olacak.  Türkiye’de yer yerinden oynayacak. İnsanlarımız rahat ve konforlu şekilde hızlı trene binip istediği yere gidecek. Biz eskiden Avrupa’yı konuşuyorduk. Almanya’da İngiltere’de öyle hızlı trenler vardı ki diyorduk ama ne oldu artık bizde de var. İnşallah hızlı tren ailesine Antalya’da katılacak. Aramızda Alanya’dan gelen kardeşlerimiz var. Alanya’yı Mahmutlardan Ermenek’ e bağlıyoruz. Antalya’yı, Alanya’ya otobanla bağlıyoruz. Bölünmüş yollardan sonra standardı daha da yükselttik. Antalya’dan çıkıp ışıklara takılmadan Alanya’ya ulaşacaksınız. Bu yol da 2016 yılında başlayacak” diye konuştu.

 Türel, “Alanya ve Finike’de de Kadınlar Plajı açacağız”

Bahar Şenliği’nde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, kadınların önemine dikkat çekerek, “Dünyayı erkekler yönetiyor ama erkekleri de sizler yönetiyorsunuz” dedi. Özellikle AK Partili kadınların seçim dönemlerinde önemli çalışmalar yaparak, ciddi başarılara imza attığını söyleyen Başkan Türel, “Bugün buradaki bu coşku ve kalabalık 7 Haziran’da Antalya’da yeni bir zafere imza atacağımızın en açık göstergesi’ diye konuştu. AK Parti’nin kadınlara pozitif ayrımcılık yapan tek parti olduğunu belirten Başkan Türel, bu pozitif ayrımcılığın gereği olarak Antalya’da Sarısu’daki Kadınlar Plajı’nı hizmete açtıklarını söyledi. Kadınlar Plajı’nı açıldığı günden itibaren büyük ilgi gördüğünü söyleyen Türel, 2016’da Alanya ve Finike’de de Kadınlar Plajı açacaklarını söyledi. AK Parti’nin kadınlara verdiği önemin en önemli göstergesinin seçilecek sırada yer alan iki bayan milletvekili adayı olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, bu kadar siyaset yapıp da kadın adaylara seçilecek sıradan yer vermeyen muhalefet partilerine en güzel cevabı 7 Haziran’da kadınlarımız sandıkta verecek” dedi.1 IMG_8290 (1) IMG_8290

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle