Hoşgeldiniz  

Çıralı’da itfaiye sevinci

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Kemer’e bağlı dünyaca ünlü Çıralı mevkii itfaiye aracına kavuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı’nda ilk olarak eğitim verilen gönüllü itfaiyecilere ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörlüğü’nde itfaiye aracının devir teslimi gerçekleştirildi.

Antalya’da yapılan eğitimlere Çıralı’dan gönüllü olarak Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya, azalardan Mehmet Öner Aygün ile Ali Köylüoğlu, Ramazan Şahin ve Mehmet Demir katıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen eğitimde temel bilgileri alan gönüllü itfaiyeciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinasyon Merkezi’ne geldi. Koordinasyon Merkezinde Koordinatör Kahraman Üraz ve Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Ferruh Derin tarafından karşılanan Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya ve beraberindekilere itfaiye aracının teslimi gerçekleştirildi.

Gönüllü itfaiyecilerin eğitimleri bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kemer İtfaiyesi ekiplerince sürdürülecek.

ÜRAZ: ÇIRALI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Devir teslimin ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz; “Büyükşehir Belediyesi olarak bölgemize hizmet yapmayı sürdürüyoruz. Çıralı’ya hizmetlerimiz devam etmektedir. Çıralı’da yangınlara karşı yalnız kalmış, uzakta doğal şartları elverişli olmayan bir bölgemiz. Bizim için her zaman söylediğimiz gibi çok önemli bir bölge.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİN EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan görüşmelerde bu bölge için ne yapabiliriz konusunda çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların neticesinde de Çıralı’ya itfaiye aracımızı gönderiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye Daire Başkanlığı’nda temel esaslar üzerinde bir dizi eğitim verildi. Artık bundan sonra Kemer İtfaiye’deki ekiplerimiz bu bilgileri geliştirmek ve çıkabilecek yangınlara acil müdahale ekibi olarak orada sürekli tetikte olacaklardır. Daha iyi hizmetlerde buluşmak ümidiyle hayırlı olsun diyorum hizmet çıralıya iyi gelecek” dedi.

ALTINKAYA: ÇOK MUTLUYUZ

Aracı teslim alan Ulupınar Muhtarı ve Çıralı’nın gönüllü itfaiyecisi Habib Altınkaya ise; “Heyecanlıyız mutluyuz. Çıralı’ya güzel bir hizmet daha kazandırdık. Tabi Çıralı kör nokta olduğu için orman yangınlarında çok tehlikeli durumlara maruz kalıyoruz. Çıralı’nın yapısının yüzde sekseni, ahşap ve de bungalov. Bu nedenle, yangına çok elverişli ve bizim için zaman çok önemli. Bunu seçimden sonra Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanımız ve Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü ile konuşarak Çıralı’ya bir itfaiye aracı istemiştik. Sağ olsunlar itfaiye aracını bugün teslim aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü en küçük yangınlarda maddi ve manevi büyük kayıplara sebep oluyordu. İnşallah güzel bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Tabi bu itfaiyecilik gerçekten zor bir iş arkadaşlarımızla birlikte buna göğüs gerdik kabullendik. Biz faydalı olursak ne mutlu. Büyükşehir Belediyemiz ve itfaiyeler daire başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bir itfaiye aracımız oldu köyümüzde. Burada birkaç kişi daha eğitim alacak. Bölgemizde ihtiyacı olan herkes arayabilir. Bizde artık 112’nin bir kolu olduk Çıralı’da” diye konuştu. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle