Hoşgeldiniz  

Büyükşehir iş sahibi yapıyor‏

SEMİH KÖKEN | 21 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile kurduğu İş ve Danışma Ofisi, 3 ayda 507 vatandaşı özel sektörde işe yerleştirdi. “Her başvuru yapana iş teklifimiz var”  sloganıyla hizmet veren ofise her gün onlarca başvuru geliyor.

 İŞKUR ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile 3 ay önce faaliyetine başlayan İş ve Danışmanlık Ofisi, yoğun ilgi görüyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan Ofise, her gün onlarca kişi başvuruyor. İş ve Danışmanlık Ofisi, iş arayanla işveren arasında köprü görevi yürütüyor. İş arayanların e-İSKUR portalı üzerinden kayıtlarını oluşturan Ofis, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor. Ofise başvuran her bireye mesleğine uygun iş teklifi yapılıyor. İş ve Danışmanlık Ofisi’ne 3 ayda, 1988 kişi başvurdu. Başvuru sahiplerinden 507 kişi özel sektörde sürekli bir işe yerleştirildi.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Büyükşehir Belediyesi İş Danışmanlık Ofisi iş ve meslek danışmanları, 300’ü yüzü aşkın firmayla iş görüşmesi yaptı. Ağırlıklı olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Serbest Bölgesi firmaları, Belek, Kemer, Lara ve Kundu bölgelerindeki oteller, özel hastaneler, özel eğitim kuruluşları ile görüşülüyor. Firmaların insan kaynaklarından personel talepleri alınıyor. Ardından başvuru sahibine iş teklifi yapılarak, işverenle görüşmeleri sağlanıyor. Bu hizmetlerden hiçbir ücret alınmıyor. Ayrıca İstihdam fuarlarında yer alınarak işverenlerle görüşülüyor.iÅŸ ve danışmanlık ofisi (4) iÅŸ ve danışmanlık ofisi (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle