Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi CITYEXPO’nun gözdesi‏

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, CITYEXPO 5. Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın gözdesi oldu.

Büyükşehir standı en çok ziyaretçi çeken stantlar arasında yer aldı. Tek tek hayata geçirilen vizyon projeler, Başkan Menderes Türel tarafından tanıtıldı.

 

CITYEXPO 5. Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ANFAŞ’ta  başladı. Antalya Valisi Muammer Türker, Çin’in Urumçi Belediye Başkanı Yilihamu Shabler ve ilçe belediye başkanlarının yer aldığı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyeciliğin yaşamı kolaylaştıran beceri sanatı olduğunu söyledi.

Belediyelerin yaşayan bir organizma olduğu için sürekli değişim içinde olduğuna dikkat çeken Türel, “60 ve 70’li yıllarda alt yapı belediyeciliği ifade ediliyordu. Daha sonra belediyeler, sosyal belediyecilik kavramı ile tanışıyor. Bu kavram da ömrünü tüketiyor. Belediyelerin gideceği hedef vizyon belediyeciliğidir.  Belediyeler artık çılgın projeleri konuşan belediyeler haline gelemeye başlamıştır. Seçim süreçlerinde bütün belediye başkanlarının karşılattıkları ilk soru, sizin çılgın projeniz var mı oluyor. Bu, vizyon belediyeciliğin ortaya çıkardığı bir gerçektir” diye konuştu.

Türel, belediyeleri geleceği taşıyacak projelerin hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşeceğini ifade ederek, “Hayallere ulaşmak için bu ve benzeri fuarlarda ufkumuzu geliştirecek çalışmalarda bulunmak bütün belediye başkanlarımızın görevidir” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR STANDINA YOĞUN İLGİ

 

Açılış törenin ardından Vali Türker, Başkan Türel ve belediye başkanları, stantları gezdi. Büyükşehir Belediyesi’nin standı fuarın en çok ilgi çeken stantları arasında yer aldı. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi standında yer alan Boğaçayı, Kepezaltı-Santral, Tünekkepe, Konyaaltı Sahili gibi vizyon projeler hakkında Vali Türker ve konuklara bilgi verdi. Başkan Türel, Serik Belediyesi standındaki mini golf sahasında, golf oynadı. Fuarda aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehirleri de stant açarak, projelerini tanıttı.Cıtyexpo (1) Cıtyexpo (4) Cıtyexpo (6)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle