Hoşgeldiniz  

Başkan Gül: Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz

SEMİH KÖKEN | 01 Kasım 2018 | Gündem, Siyaset A- A+

Başkan Gül: Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz

Kemer Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda belediyenin bazı personellerinin karıştığı yolsuzluk olayıyla ilgili soruları cevaplandıran Başkan Mustafa Gül, “ Konuyu ihbar eden belediye yönetimimizdir. Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” dedi.

Kemer Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda ilk olarak Kemer Belediyesi 2017 yılı Sayıştay denetim raporları konusunda meclis üyelerine bilgi verildi. Meclis toplantısında ayrıca Kemer Belediyesi’nin Letonya’da düzenlenecek olan Rigas Balttour Turizm Fuarı’na katılmasına oy birliği ile karar verildi.

“BELEDİYE PERSONELİNİ BİZ İHBAR ETTİK”

Bazı meclis üyelerinin soruları üzerine Kemer Belediyesi’nin bazı personellerinin karıştığı yolsuzluk olayıyla ilgili gelişmelere değinen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, konunun bizzat belediye yönetimi tarafından ihbar edildiğini vurguladı. Gül, “2017 yılının Eylül ayında belediyemiz içinde bazı personelin böyle bir olaya karıştığı şikâyetini aldıktan sonra hemen harekete geçtik. Yaptığımız ilk araştırmalardan sonra 2 personeli görevden aldık, 3 personele de kınama cezası verdik. Ayrıca 29 Aralık 2017 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu ihbardan sonra Kemer Emniyeti söz konusu personellerin bilgisayarlarına el koyarak gerekli tespitleri yaptı. Kemer Kaymakamlığı da bilirkişi atayarak konuyu araştırdı. Emniyet ve savcılık gerekli çalışmaları yapacaktır ve sonucu burada hep birlikte göreceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Belediye başkanı olarak kendisinin, başkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin konu hakkında üzerine düşen görevi yaptığını vurgulayan Başkan Gül,” Türkiye’de bir ilk yaşandı. Kemer Belediyesi yönetimi olarak kendi personelimiz hakkında suç duyurusunda bulunduk ve olaya karışan personelin yakalanmasına yardımcı olduk. Gerekli bilgi ve belgeleri hem emniyete, hem de savcılığa ilettik, Biz olayı örtbas etmeye çalışmadık tam tersine olayın üstüne giderek aydınlatılmasını sağladık. Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle