Hoşgeldiniz  

Antalya Yörük Festivali’yle coştu‏

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali’nde kültür şöleni yaşandı. Yörük kültürünün dünyaya tanıtıldığı festivali 3 gün boyunca binlerce kişi ziyaret etti.

Festivalin ilk gününde Mustafa Ceceli ile eğlenen Antalyalılar, ikinci gününde Karaalioğlu Parkı’nda sahnede Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları dinleme imkanı buldu.  Halk oyunlarının gösterilerinin yanı sıra yerel halk sanatçıları da kültür şöleninde yer aldı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden festivalde, Karaalioğlu Parkı’nda kurulan Yörük çadırlarıyla birlikte Antalyalılar Yörük kültürünü daha yakından tanıma fırsatını yakaladı. Festivale katılan binlerce Antalyalı, çadırlarda keçi sağdı, yün eğirdi, ata bindi, halı dokudu. Vatandaşlar, büyük miradorda kurulan sahnede müziğin ve eğlencenin tadını çıkardı. Brifing çadırlarında Yörük kültürünün anlatıldığı söyleşiler düzenlendi.

KIZ İSTENDİ GELİN ALINDI

Yörük Kültürü’nün geleneksel öğelerinin canlandırıldığı etkinliklerde temsili kız isteme töreni, gelin alma ve düğün merasimi gerçekleştirildi. İzleyenlerin büyük ilgi gösterdiği temsili kız alma töreninde, gelin indirme bölümü dikkatleri çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ve Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman geline bilezik takıp, hediyeler verdi.

TÜREL’DEN YILIN ANNESİNE ÇİÇEK

Dünyadan ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla bir bayram havasında geçen 1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 22. Yörük Şöleni, Anneler Günü’nde anneler de unutulmadı. Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ak Parti Milletvekili Adayı Lütfi Elvan ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un katılımlarıyla Düzlerçamı’nda gerçekleşen kapanış etkinliklerinde Menderes Türel tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak ‘Yılın Annesi’ seçilen Antalya Yaşam Akademi Derneği Başkanı Tutku Yıldız’a çiçek verdi.

SÜMER EZGÜ’DEN MUHTEŞEM KONSER

Yerel sanatçıların gösterileriyle devam eden festivalin kapanışında ünlü sanatçı Sümer Ezgü sahneye çıktı. Sahnede davul, kaşık şovu yapan Sümer Ezgü, türküleriyle Antalyalıları coşturdu. Antalyalılar, Sümer Ezgü ile türküleri hep bir ağızdan söylerken, bir yandan halay çekip oynadı.yörük festivali coÅŸkusu (1) yörük festivali coÅŸkusu (2) yörük festivali coÅŸkusu (4) yörük festivali coÅŸkusu (7) yörük festivali coÅŸkusu (8) yörük festivali coÅŸkusu (10)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle