Hoşgeldiniz  

YENİ NORMAL

SEZEN TURHAN | 06 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

Yeni “kontrollü normalleşme”süreci kararları açıklanarak 81 ilin valiliklerine risk gruplarına göre alınacak tedbirler konulu genelgeler gönderildi.
Buna göre çok yüksek risk barındıran iller kırmızı, yüksek risk barındıran iller turuncu (maalesef bu gruptayiz) orta risk barındıran iller Sarı, düşük risk barındıran iller ise mavi renk ile ilişkilendirildiler.
Tüm Türkiye’de hafta içi 21:00 da başlayan sokağa çıkma yasağı 05: 00 saatleri arasında yine devam edecek; hafta sonları ise düşük ve orta riskli illerde hafta içinde olduğu gibi 21:00 ile 05:00 saatlerinde devam edecek.
Fakat yüksek ve de çok yüksek risk grubunda yer alan iller de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması cuma 21:00 cumartesi 05:00 saatleri arası ile cumartesi 21:00 da başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05:00 da bitecek..
Demem o ki cumartesi günleri de saat 21:00 a kadar serbestiz.
Şimdi bu karmaşanın içinden uzaklaşıp kafama fazlasıyla takılan Karadeniz’in Akdeniz’in Ege’nin Marmara’nın yüksek risklerde seyrederken doğunun Güneydoğu’nun bu işin içinden alnının akı ile çıkması..?bir kere daha Tebrikler oysa ki hepimiz eğitim seviyesi çok daha yüksek illerde bu oranları yakalayamaz iken!..
Sıcak samimi insanları imece usulü her derde deva olan komşulukları, sohbetleri, çayları, kahveleri,düğün dernek hiç bitmeyen yurdumun güzel insanları nasıl da mükemmel ders verdiler hepimize..
Turizmin başkentlerinden sayılan “Antalya” sarı rengi bile hak edemez iken!.
Nerde hijyen nerde kural neyin kimin ne olduğu böylece ortaya dökülmüş oldu;anlayacağınız bir güzel sınıfta kaldık..
2 Mart itibari ile Kemer esnafı dükkanlarını açtı çiçek gibi yapıldı her taraf etrafta bir hareket restorantlarda yemek yemenin keyfi kebapçının, dönercinin, cafe cinin, garsonun, Usta’nın sevinci görülmeye değerdi.Herşey eve ekmek götürmek için değil miydi??
Hepimizin savaşı bunun için değil miydi??
Öyleyse yeni normale geçmiş iken daha bir uyuyalım kurallara daha bir mesafeyi ayarlayalım her yerde; gevşemeden, işin cılkını çıkarmadan..
Üstelik sezonun başlamasına günler kala denizimiz gibi maviye dönelim rengimizi belli edelim eskisi gibi görmeye alışık olduğumuz yerli yabancı turistlerle dolsun Kemer’i miz, Antalya’miz..
Hava ısınmaya başladı suda ısınır yakındaaa..
HERKESİN ÇARŞISI PAZAR OLSUN..

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle