Hoşgeldiniz  

VİZONTELE

SEZEN TURHAN | 03 Aralık 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

 

Yıl 2021 hatta bitmek üzere,hepimiz iyi yada kötü bir koca seneyi daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz.Kime ne kadar iyisin desek illa bir yangını var,derdi var dileği var isteği var..
Lakin hayat benim içinde böylesine su gibi akıp geçerken geçtiğimiz Çarşamba süt almak için yaylaya gitmem ile farklılaştı…
Neden mi?? Dediğim gibi 2022 yılına girmemize günler kala yanıbaşımda bir kaç senedir komşu olduğumuz ancak yeni tanışma fırsatı bulduğum Meryem’den dolayı..
Henüz 11 yaşında Meryem annesinin süt sağmasini beklerken yalın ayak kapıya çıkması ile yollarımız kesişti o ve kardeşi Elif ile..!
Meryem son derece akıllı konuşkan ancak yaşına göre biraz ufak cüsseli zeki ve son derece tuttuğunu koparan bir kız çocuğu.Elif ona göre geri planda yabancılarla pek haşır neşir olmayı sevmeyen daha sakin küçük kardeş.
Hemen tanıştık ilk aklıma gelen ayaklarının üşümüyor mu Meryem oldu.?
– hayır dedi gayet net bir şekilde fakat elleri aynı şeyi söylemiyordu üzerindeki incecik hırkasının ceplerine saklamıştı onları.5. sınıf öğrencisi olduğunu hersabah gün doğmadan okula gittiğini anlatırken en büyük hobisinin resim yapmak olduğunu da söylemeden geçemedi heyecanla.
Barakadan bozma evde anne babası ve kardeşi ile yaşayan Meryem ne kadar da halinden memnun görünüyordu aslında; hayatın tüm zorluklarına karşın hayvancılıkla uğraşan ailesi ve annesini kontrol etmek için ağıl a giderek yanımdan kısa sürede olsa uzaklaşması hepsi de tastamam ben öğretmen olmak istiyorum diyerek kurduğu cümleyi şimşeklendirdi beynimde…
Hep TV ler de gördük bu yaşam öykülerini belgesellerde izledik belkide,ancak yanıbaşımda halen televizyonsuz bir hayat sürmeleri ise benim için tarif edilemez hüznün başlangıcıydı..
Evet yanlış duymadınız Meryem ile Elif’in bir televizyonları dahi yoktu onlar sıkılınca resim yapıp “bizim evimiz hayvanat bahçesi” dedikleri ağılda inekleri, eşekleri,köpekleri, tavukları ile oyun oynuyorlardı..
İnsan olmanın verdiği vicdani duygularla şimdilik oradan ayrıldım hatırlarmısınız hani Yılmaz Erdoğan’ın Vizontele diye bir filmi vardı iste belki de Meryem ile Elif’e de bir Vizontele almanın zamanı gelmiştir karşımıza çıkaran yaradana şükürler olsun ki bizde vesilesi olalım inşallah sağlıkla sevgiyle kalın

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle