Hoşgeldiniz  

SEZEN TURHAN YAZDI “EĞİTİM ŞART”

SEZEN TURHAN | 06 Eylül 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

Kocaman bir günaydın. tünaydın, iyi akşamlar…

hanginiz hangi saatte alırsa öyle alınız selamımı…

Malumunuz okullar açıldı, yüz yüze eğitim dileğimiz de pek tabii kabul gördü. Ne denli doğru oldu yahut olacak zaman gösterir. Ancak şu da bir gerçek ki çocuklar evde online ders modu ile çokça kayıplar yaşadılar.
Ana okulundan üniversiteye kadar eğitim yoksunluğu aldı başını gitti. Buna rağmen istedikleri bölümleri kazanan, yerleşen tüm çocuklarımızın da yolu açık olsun inşaAllah.
Eylül ayı hareketiyle, bereketiyle geldi diye düşünüyorum. Sanki Covid’e bir başkaldırı yaptık gibi hissediyorum cümleten. Baktık gideceği yok hayatlarımızı yönetmeye başladı başta aşı tedbiri olmakla beraber açtık okulları, mekanları ya Allah Bismillahlarla.
Şimdi yine iş başa düştü siz sevgili veliler, ebeveynler; Tam da virüsün Delta şekline bürünüp gittiği bu aylarda yapılacak minnak tedbirler ile yüzyüze eğitimin sürekli hale geleceğini düşünüyorum.
İstenilenler aslında çok basit, gördüğüm duyduğum kadarı ile hatırlatmak isterim. Bu bağlamda bilhassa kreş ve anaokulu bebelerimizi ateş, boğaz ağrısı, ishal, durumlarında lütfen okullara göndermeyelim, küçük yaş grubundaki çocukların taşıyıcılık riskinin çok daha fazla olduğunu unutmayalım. İlk öğretimdekilerin en azından derdini anlatabilcek yaşta olmaları zaten bu gibi durumlarda okula gelmeyeceklerinin bariz şeklidir.
Eğitimci kardeşlere sahip olmamda, bildiğimiz şeyleri yeniden hatırlatmama neden oldu ve hep yaptığımız maskeler, minik dezenfektanlar mümkünse şahsi kullanabilecekleri sabun, ıslak mendil takviyelerini de unutmayacağınızı bilerek yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci ve velilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu seneyi de böyle atlatırsak bize hiçbirşey olmaz evelAllah.
Bu arada ikinci doz aşımın bir kaç gün sonra günü gelmiş olacak. Ne yalan söyleyeyim tedirginim, herkes birşeyler söylüyor. İyi kötü, alerjiler, bulantı falan filan.
Sizler nasılsınız peki ?
İkinci aşıdan sonraki durumlar nasıl ?
Yazsanıza bize yaşadıklarınızı, hem iki kelam hoş sohbet olur; Dilerseniz biz buradayız bekleriz.
Konunun önemi yok, ben aşı dedim… Nice güzel şeyler de vardır elbet, şuraya o bildiğiniz adresi tekrardan bırakayım o zaman, yazanı dinler geriye de döneriz.
Çok sevgiler…

Haber Sitemiz: www.kemerhaber.com

instagram: kemerhaber

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle