Hoşgeldiniz  

NİSAN ın 23 ü

SEZEN TURHAN | 22 Nisan 2021 | Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

Çocuk olmak  yaşla ilgili değildir ;  bir dönemdir.

En meraklı olunan, her şeyi öğrenmek ve bir an önce gelişmeyi istedikleri bir dönemi veya dönemde yaşamaktır amaçlara ulaşabilmek için elden geleni ardına koymamaktır. Gerçek gözyaşları dökmek ve ağız dolusu kahkahalar atabilmek bu dönemde mümkündür. Uzun veya kısa, geçici veya kalıcı, aslında saf mutluluğun tadına varıldığı bir oyun dilimidir yaşamda.

Güzeldir, ara fazla açılırsa özlenir…

Bu yüzden, yetişkin insanların arada geri dönüp, bazen de ileri gidip içine girmeyi seçtikleri bir büyüme sürecidir.

Yaşamdaki en keyifli moladır çocuk olmak..

Annenin tırnaklarını  dibinden kesmesine, için alev gibi yanarken içtiğin kolana sıcak su katmasına hatta dondurmanın dâhi sıcak yenilebileceğine ikna edilmektir

Ne kadar zaman öncesine kadar bunları yaşabiliyorduk derseniz inanın pek de fikrim yok. Şu yukarıdaki bahsettiklerimden belki de günümüz çocukları bi haber..

Hepsini maalesef elbirliğiyle büyüttük ağır sorumluluklar yükledik para kazanmalarını bekledik  ; çocuk işçiler çoğaldı , erken evlendirdik ;  çocuk gelinler ellerinde oyuncak bebekleri yerine kendi bebekleriyle çıktı karşımıza..

Günümüzde büyük ölçüde üstesinden gelebilmiş olsak da örneklerini halen çevremizde haber bültenlerinde maalesef ki görmeye devam etmekteyiz.

Çocukların çocuk olarak yaşamaya devam edebilmeleri için toplum olarak da kendi sorumluluklarımızın bir tutam farkında olsak belki her şeyin fazlasıyla değişmesine ;  var sayalım tamamen bitmesine katkıda bulunmuş olmaz mıyız??

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920 de çocuklarımıza armağanı olan bayramlarının nesiller boyu daim olması dileğiyle..

“Çocukların ağladığı bir dünyada bütün kahkahalar zalimdir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle