Hoşgeldiniz  

KEMERİ KURBAN ETMEYELİM

SEMİH KÖKEN | 21 Temmuz 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Dinimizin şiarlarından olan kurban ibadeti, gerek fert ve gerekse toplum açısından birçok faydalar içeren bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler, kurban bayramı günlerinde her kurban kestiklerinde hem Allah ‘a itaat etmiş hem de Hz. İbrahim ve İsmail’in hatırasını tazelemiş olurlar.

Kurban ibadeti, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkanı bulunmayan veya sınırlı olan yoksulların, ihtiyaç sahiplerinin senede bir defa da olsa et yemelerine vesile olur. Kurban, zengine malını Allah’ın rızası için verme, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma zevk ve alışkanlığını kazandırır. Zengini cimrilik hastalığından ve dünya malına tamah etmekten kurtarır. Kurban, fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah’a şükretmesine vesile olur. Varlıklı kimselere kin ve nefret duymasını önler. Böylece dinimizin emretmiş olduğu kurban ibadetiyle fakirle zengin arasında manevi köprüler kurulmuş olur. Kurban ibadetinin bu hikmetini Yüce Allah, Kur’an’da bir ayette şöyle açıklıyor: “ Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. Ona ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” (Hac,22/37)

Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutlar Hayırlara vesile olmasını Cenap-ı Allahtan niyaz ederim.

Müşteri yok turist yok derken Allaha çok şükür Turistte geldi Yerli müşteride var.

Kemer artık eski günlerine  dönüyor ve dönecek çok sıkıntı çeken esnaf kardeşlerim fırsatı ganimete çevirmeyelim. Kemer  esnafı kazık atıyor  müşteriye iyi davranmıyor imajını gelin hep birlikte  silelim.

Geçtiğimiz   hafta Bodrumdaydım inanın Kemer Bodrumun yanında Cennetten bir köşe …

İnanın ne insanlık kalmış ne de esnaflık .Müşteriye köpek gibi davranan Bodrum esnafını buradan kınamak istiyorum. Herkesin Bodrum sevdasından bir tarafları kalkan esnaf ve turizm işletmecileri  insanları hor görmeleri inanılır gibi değil…Kemer  asla Bodrum olmayacak.

Bunun için Kemeri kurban etmeyelim. Ne  Mafya ya , ne  Rant simsarlarına , Nede ağa babalara..

Kemer hep böyle kalsın ..Kalsın ki bir fakımız olsun..

Bunun için Kemerde yaşayan herkesin sorumluluğu var Kemerin Marka değerini  gelin hep birlikte kurtaralım gelin Kemeri en iyi Turizm ilçesi yapalım çok zor değil bunu yapmak…

Çünkü Başka Kemer Yok.

Gelin  Kemeri Kurban etmeyelim..

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle