Hoşgeldiniz  

İLK ÖĞRETMEN

SEZEN TURHAN | 24 Kasım 2021 | Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

 

Şükür ki önemli günlerimiz bitmiyor,ne kadar ince naif bir milletiz cümleten;önem arz eden her günü hatırlar hatırlatırız.

Elbette can öğretmenlerimizi unutacak değildik,okutan öğreten nice kahrımızı çeken belki de anne babamızdan çok vakit geçirdiğimiz siz değerli öğretmenlerimizi yine unutmadık şükranlarımızı şahsım adına minnak köşemde iletebilirsem ne mutlu bana…

Benim ilk öğretmenim Ana okulunda hayatıma girdi anne babamdan sonra  , Ender   evet Ender öğretmendi , çocuk aklı yada ufaklığı ne kadar uzun boylu gelirdi bana gerçi halen hafızamda öyle  , bir bayan hattına göre irice denebilecek proporsiyon da hatırlıyorum Ender öğretmenimi.

Hiç uyumak istemeyip zorla yatırıldığım öğle uykularından yine maalesef hiç sevmeyerek içirildiğim ıhlamurun uyandıktan sonra ikindi kahvaltısı ile ağzıma dayanması uzunca yıllar kendisinden (ıhlamur) uzak durmama neden olmuştur.

İlk eğitim hayatımda böylelikle başladı uyku sınavı yemek sınavı içecek sınavı…

Tek sevindiğim sabırsızlıkla beklediğimse oyuncak saatleri ve elimize tutuşturulan parlak paketlere sarılmış marsmellowlu eti puflardı. Ender öğretmenin aklımda kalışının uyku ve ıhlamur dışındaki en güzel halidir.

Yazmadan aklıma geldi Ender öğretmen ; böylesi bir günde kendisini unutmam mümkün değil di.

Her şey bir yana daha küçücük bir kız çocuğu iken kuralcı kaideci, düzenci, öğrenmeyi seven ,  araştıran ben ,  benim gibi yüzlerce binlerce öğrencisini hayata hazırlayan tüm Ender öğretmenlerin ellerinden öper hepsine sağlıklı uzun ömürler dilerim nice 24 kasımlar sizin olsun.

Ve anladım ki içtiğim en güzel şey o sıcacık ıhlamur muş…

Sevgiler

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle