Hoşgeldiniz  

30 AĞUSTOS BAHANE SAHİL GÜVENLİK ŞAHANE

SEMİH KÖKEN | 30 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

30 AĞUSTOS BAHANE  SAHİL GÜVENLİK ŞAHANE

Büyük Zaferin 99’nci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’ncı yılını kutluyoruz. Gelecek yıl 100’ncü yılı kutlanacak. Bu büyük bayramın 100’ncü yılı kutlamaları için bir çalışma var mı? Ben duymadım! Oysa 100’ncü yıllar önemli olup diğer yıllara göre daha görkemli kutlanılır. Büyük Taarruz emperyalist güçlerin emir ve himayesindeki Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı Anadolu İhtilalinin adıdır.

BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI

Zafer Bayramı30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un her yıl Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan bayramdır.

Mustafa Kemal Başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da anılmaktadır. Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922‘de İzmir’in kurtarılmasıyla Türkiye toprakları emperyal güçlerim emri ve himayesindeki Yunan işgalinden kurtulmuştur.

30 AĞUSTOS’UN BAYRAM OLARAK KUTLANMAYA BAŞLANMASI

30 Ağustos ilk olarak ülke topraklarının geri alındığı topraklarda yani 1924 yılında Afyon Dumlupınar Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Atatürk‘ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır.

Çal köyünde gerçekleşen ilk törende Atatürk, ‘’millî ruhun canlı tutulmasının’’ önemini vurgulamış ve Meçhul Asker Abidesi’nin temelini eşi Latife Hanım ile beraber atmıştır.

1 Nisan 1926′da kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu gerekçesi; ’’30 Ağustos Başkumandan Muharebesi gününün Cumhuriyet ordu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğu, her yıl dönümünde bu bayram gününün kara, deniz ve hava kuvvetleri tarafından kutlanacağı’’ şeklindedir.

Bu kadar bilgi yeter Birazda kemer gündemine bakalım..

Dün öğleden sonra Kemerin göynük Mahallesinde bulunan Yeni otelin  yanında yaşanan olaylar hiç de iç acıcı değil.Babasının Kemer Belediye Başkanı olduğuna güvenen ve bir o kadarda resmi kurumları töhmet   altında bırakan Nazar su sporları yani Osman Topaloğlu na ait su sporları yine bir ilke imza attı.Vatandaşlar tarafından Kizilkilise diye anılan ve halka açık bölümde denize giren vatandaşlar  Osman Topaloğlu nun yanında çalışanlarının zor kullanmasıyla denizden çıkartıldı.

Hiçbir kanun nizam yönetmelik dinlemeyen Şehzade Osman ın müritleri sanki deniz babalarının malıymış gibi insanları zorla dışarı çıkarttılar. Su sporları kulvarının dubalardan başlayan ve 500 metre yakınına kadar kesimin kendilerine ati olduğunu iddia eden şehir eşkıyaları kendi kafalarına göre mafyacılık  oynayarak vatandaşları püskürttüler.

Olayın olmasından 3 saat sonra olay yerine gelen jandarma güçleri şikayetçi varsa karakola götürelim ifade alalım mantığı ile kimse kalmayıncaya kadar beklemeleri  , şikayetçi yok nasılsa  diyerek konuyu kapatmaları da ayrı bir merak konusu iken asıl görevi sahil güvenlik olan ve şu aralar hiçbir faaliyetine ve  denetimine denk gelemediğimiz Sahil güvenlikçi arkadaşları özel yatlardan inerek asil vazifelerine  dönmelerini bekliyoruz.Zira Şehzadenin kayığında kimlerin alem yaptığı ortada bal gibi dururken Nazar turizme ait su kulvarının gerçek yerinin tespit edilerek sınırlarına çektirmelerini  , su sporlarında yaşanan bir çok tehlikeli olayları göz ardı etmemelerini ve kısacası onun bunun adamı olmamalarını tavsiye ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Zaferin 99’nci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle