Hoşgeldiniz  

ZEKİ ALASYA’YI KAYBETTİK.

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2015 | Yaşam A- A+

Usta oyuncu Zeki Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Türk sinema ve tiyatrosunun en ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Zeki Alasya, Koç Üniversitesi Hastanesi’nde vefat etti.

Hastaneden yapılan açıklamada, “Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasyabugün saat 10:32’de vefat etmiştir” denildi.

ATİLLA DORSAY: EFENDİLİĞİNE HAYRAN OLMAK AYRICALIKTI

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, “Modern çağ komedyenlerinden önde gelen biriydi.Metin Akpınar‘la olan birlikteliği sinemamıza ve tiyatromuza en ünlü ikilisini kazandırdı. Zeki Alaysa çok iyi bir karakter oyuncusuydu. Yanında olup onunla konuşmak onun İstanbul efendiliğine hayran olmak büyük bir ayrıcalıktı.” dedi.

MÜJDAT GEZEN: KARDEŞİMİ KAYBETTİM

Müjdat Gezen, “Çok kötüyüm. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Biraz önce aldım haberi. Geçen hafta yanına gittim çok aciz gördüm onu. Açık söylemek gerekirse bekliyorduk ama bu kadar erken değildi. Kardeşimi kaybetmiş gibiyim.” ifadesini kullandı.

NEVRA SEREZLİ: İNANAMIYORUM

Zeki Alaysa ile aynı sahneyi paylaşan isimlerden olan Nevra Serezli, “İnanamıyorum. En son konduracağım insanlardan biri. En ufak şekilde bir birimizi kırmadık. Hep gülerek tiyatrolar da oynadık. Bana kötü günlerimde hep destek olmuştur. Onları hiç unutamam. Sevginin yok olduğu dünyada ender insanlardan biriydi.” şeklinde konuştu.

MELEK BAYKAL: ŞU ANDA ŞOKTAYIM

Gözyaşları içinde konuşan Melek Baykal, “Şu anda şoktayım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok kötüyüm. Kötü bir sürpriz yaptı. Çok kötüyüm çocuklar çok fazla konuşacak durumda değilim.” dedi.

HALDUN DORMEN: ONA ÇOK HAYRANDIM

Yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen, sanatçı Zeki Alasya‘nın vefatına ilişkin, “Ona çok büyük bir hayranlığım vardı. Allah toprağını bol etsin” dedi.

Dormen, Alasya’nın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, “Hepimiz için bir şok oldu. Hastalığını bile bilmiyordum. İnsan olarak çok büyük sevgim ve saygım var. Ona çok büyük bir hayranlığım vardı. Allah toprağını bol etsin” ifadelerini kullandı.

HÜLYA KOÇYİĞİT: BU VEDAYA İNANAMADIK

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de Alasya’nın örnek bir insan olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Onu hep güzel insanlığıyla hatırlayacağım. Benim de çok değerli bir dostumdu. Düşünen ve hassas bir insandı. Bu nedenle mesleki ve ülke konularında düşünen biriydi. Siyasi görüşleri olan biriydi. Hassas bir kalbi vardı. Onu tanımlayabilmek gerçekten çok zor. Bu vedaya inanamadık. Biz bu kadar ciddi bir hastalığı olduğunu duymadık. İnsanlar onu hepgüler yüzüyle hatırlayacak. Meslek hayatında çok kırıldığı dönemler de oldu. Kendiyle ilgili hiçbir zaman şikayeti olmadı. Çok kıymetli bir insandan söz ediyoruz. Allah sevenlere sabır versin.”

GÜRSEL TEKİN: TEDAVİSİ ERTELENMİŞ

Usta oyuncu Zeki Alasya‘nın hayatını kaybettiği haberini alan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hastaneye geldi. Tekin, “Tedavisi daha önce yapılması gerekirken şeker sorunu olduğu için ertelemiş” dedi.

Zeki Alasya‘nın 3 hafta önce hastaneye yatırıldığını kaydeden Gürsel Tekin, “3 hafta önce hastaneye gelmiş. Tedavisi daha önce yapılması gerekirken şeker sorunu olduğu için ertelemiş. Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Cenaze töreni için ailesi ve arkadaşı kızının evinde şu an. Cenaze işlemleri büyük olasılıkla cumartesi veya pazar günü düşünülüyor” diye konuştu.

CENAZESİ HASTANEDEN ALINDI

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Zeki Alasya‘nın cenazesi hastaneden alındı.

HAYRANI HELVA DAĞITTI

Öte yandan, usta oyuncunun hastaneye gelen hayranı bir kadın burada bekleyenlere helva dağıttı. Alasya’nın vefatına çok üzüldüğünü kaydeden hayranı, “Çok seviyoruz onu. Onun filmleriyle büyüdük. Çok duygulandık. Yapabilecek bir şey yok. Allah rahmet etsin. Sabahsaatlerinde duyduk, gerçekten çok üzüldük. Allah rahmet etsin.” dedi.

ZEKİ ALASYA KİMDİR?

Zeki Alasya 18 Nisan 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Kıbrıslı, olan tiyatro ve sinema sanatçısı Alasya, Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa’nın yeğenidir.

Robert Koleji’den mezun olan sanatçı, sanat hayatına da 1959’da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu‘nun kurucuları arasında yer aldı.

Sinemaya 1973’ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı‘nca Devlet Sanatçısı unvanı aldı. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazandı.

İlk yönetmenlik deneyimini de yaşadığı kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri olan Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler ve Elveda Dostum yer alır. Akasya Durağı dizisinde Nuri Baba karakterini canlandırdı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle