Hoşgeldiniz  

Yüz nakilli Turan Çolak Antalya’da düğün yaptı

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde, 2012’de tam yüz nakli operasyonu yapılan Turan Çolak, ‘gönlümün prensesi’ dediği Bircan Baysal ile İzmir’in Kiraz İlçesi’nde evlendi. Çolak ve eşi Bircan, düğün törenlerini ise yüz nakli olduğu Akdeniz Üniversitesi Kampusu içerisindeki Öğrenci Lokali’nde yaptı.

**

Uşak’ta intihar eden lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzü, AÜ Hastanesi’nde 15 Mayıs 2012’de Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla Turan Çolak’a nakledildi. İzmir’in Kiraz İlçesi’nde yaşarken, 3.5 yaşında ocağa düşmesi sonucu yüzünün yanmasıyla hayatı değişen Çolak, bu ameliyatla Türkiye’nin 4’üncü, AÜ’nün de 2’nci yüz nakillisi oldu.

37 yaşındaki Turan Çolak, hastanede tanıştığı ve ‘gönlümün prensesi’ dediği Bircan Baysal ile 8 Ağustos’ta İzmir’in Kiraz İlçesi’nde aile yakınlarının bulunduğu törenle evlendi. Sade nikah töreninin ardından Antalya’ya gelen çift, Çakırlar semtinin Karatepe Mahallesi’nde kiraladıkları evin eşyalarını aldı ve yerleştirdi.

‘HOŞ GELDİNİZ’
Yaşamlarına Antalya’da devam etme kararı alan Çolak çift için düğün töreni düzenledi. Düğüne, Çolak’ın yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Organ Nakli Merkez Koordinatörü uzman Nilgün Keçeçioğlu, Turan Çolak ve eşinin yakınları, Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, AÜ Plastik Cerrahi servisi çalışanları katıldı. Düğünün açılış dansını yapan çift, daha sonra davetlilere ‘hoş geldiniz’ dedi. Davetlilerle sohbet eden çifti, bol bol fotoğraf çektirdi. Düğünde Uğur Acar ve Turan Çolak, karşılıklı oyun oynadı. Düğüne katılan bekarlar ise Turan Çolak’ın ayakkabısının altına isimlerini yazdı.

8 AĞUSTOS’TA EVLENDİK
Mutlu olduklarını olduğunu anlatan çift, her ikisi de nakilli olduklarını belirterek, evlilik yaşantılarının sağlılık ve mutluluk içinde geçmesini diledi. 8 Ağustos’ta İzmir Kiraz İlçesi’nde evlendiklerini kaydeden çift, “Dostlarımızla bir arada olmaktan çok mutlu olduk” dedi. Prof. Dr. Ömer Özkan da çifte mutluluklar dileyerek fotoğraf çektirdi. Gecenin sonunda Çolak çifti, tüm davetlilerle toplu fotoğraf çektirdi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle