Hoşgeldiniz  

Yaşlılar Konyaaltı Sahili’nde nefes aldı

SEMİH KÖKEN | 10 Mayıs 2020 | Yaşam A- A+

Yaşlılar Konyaaltı Sahili’nde nefes aldı
 10 Mayıs 2020 Pazar 13:30

Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar, genelge çerçevesinde bugün 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olarak sokağa çıktı.

Konyaaltı Caddesi üzerinde ikamet eden yaşlı bireylerin adresi Konyaaltı Varyant terası oldu. 49 gündür sahile ve dışarıya hasret kalan yaşlılar, maske ve eldivenlerini takarak sahile doğru yürüdü. Bazı yaşlı bireylerin yakınlarıyla tekerlekli sandalyeyle varyanta geldiği görüldü.

Polis ekipleri de varyant çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri zaman zaman yaşlılarla sohbet etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu 21 bin kişinin uzun bir aradan sonra sokakta güvenle gezebilmeleri için 3’er adet maske dağıtımı yaptıklarını açıklamıştı. Yaşlıların sosyal mesafe kuralına riayet ettikleri ve maske taktıkları görüldü.

“Kendimi dışarı attım”

Varyanta ilk gelen emekli terzi 74 yaşındaki Saime Gün, “Nasıl dışarı çıktığımı bilemedim kendimi. Biz bunaldık. 2 aydır içerideyiz. Yürüyüşe çıktım. Denizi göreceğim, onun için geldim. Ben yaşımı almışım, gençlerimiz Allah’a emanet. Özledim sahili. Yasaktan önce yürüyüş yapıyordum. Manzara çok güzel şu an. Sahil bomboş, yeni bir dünyaya mı girdik, bomboş” dedi.
Polis ekipleri ise sahile ilk gelen Gün’ün Anneler Günü’nü tebrik ederek, çiçek takdim etti.

Emekli polis memuru Erdoğan Gönüllü ise, genelde yasağa uyduğunu söyledi. Her gün sahilde yürüdüğünü dile getiren Gönüllü, “Bugün çok güzel oldu, ayaklarımızı tutulmuştu. Hasta mıyım diye şüphelenmeye başlamıştım. Yasaktan önce her gün buraya gider gelirdim. Kısa süreli de olsa bugün geldim. Gezerek 4 saati doldururuz” dedi.

“Üzüldüm”

78 yaşındaki Türkan Karamanlı, “Yaklaşık 2 aydır eve kapalıydık. İlk buraya geldim. Yakınlarımızın mezarı vardı gidemeyeceğim. Sahil bomboş. Her gün geliyordum, bir aydır gelemedim. Kısıtlama kalkınca hemen buraya geldim. Sahilin bomboş olması beni üzdü” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle