Hoşgeldiniz  

YARALANAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇİN İLGİNÇ BASIN TOPLANTISI

SEMİH KÖKEN | 11 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’da, doktorunu öldürmek için hastaneye geldiğini söyleyen bir kişi ile güvenlik görevlisi arasında çıkan tartışmada güvenlik görevlisi bıçakla yaralanmıştı.

Olay sonrası sendika temsilcisi ile yaralı güvenlik görevlisi basın toplantısı yaptı. Servisteki hastalar rahatsız olmasın diye dört yerinden bıçaklanan yaralı güvenlik görevlisi, hasta yatağıyla birlikte hastane dışına çıkarıldı. Sendika pankartının da hasta yatağının arkasına asılmasının ardından basın toplantısı gerçekleştirildi.

Olay, bu sabah meydana geldi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen ve psikiyatr hastası olduğu iddia edilen M.A. isimli kişi psikiyatr servisinde güvenlik görevlisi Serhat Gönenbaba’nın yanına gelerek doktor N.Y’nin nerede olduğunu sordu. Kendisini doktor ile görüştürmemesi halinde hem doktoru hem de güvenlik görevlisi Gönenbaya’yı öldüreceği tehdidinde bulunan M.A., Serhat Gönenbaba’ya yumruk atmaya çalıştı. Bunun üzerine saldırganı etkisiz hale getirmek isteyen Gönenbaba ile M.A. arasında arbede yaşandı. Serhat Gönenbaba’nın bir anlık boşluğundan istifade eden M.A., yanında taşıdığı bıçağı rastgele savurdu. Serhat Gönenbaba, bel altından dört kere bıçakla yaralandı. Olay yerine gelen diğer güvenlik görevlileri M.A.’yı etkisiz hale getirerek polise bilgi verdi. M.A., Bahçelievler polis merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Saldırının ardından Öz-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Yusuf Çelik ile birlikte kamera karşısına çıktı. Hastane içinde diğer hastaları rahatsız etmemek için yatağı dışarı çıkarılan Gönenbaba, açıklamasını açık havada yaralı yatağında yaptı. Serhat Gönenbaba’nın yatağının arkasına sendikanın pankartı asıldı. Öz-İş Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Yusuf Çelik, şiddet olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini ve meslektaşlarının yaralandığını söyledi. Bunların yaşanmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini anlatan Çelik, biran evvel 5185 sayılı özel güvenlik yasasının tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Serhat Gönenbaba ise doktorun canını kurtarmak isterken bir anlık dikkatsizliği sebebiyle canından olabileceğini söyledi. “Rabbim beni çocuğuma bağışladı” diyen Gönenbaba, bunun ilk olmadığını son da olmayacağını, buna bir çare bulunması gerektiğini anlattı. “Ben deliyim” diyerek bir insanın kendisine yumruk attığını söyleyen Gönenbaba, zanlının üstüne atladığı sırada bıçaklandığını belirtti. Yaralı Gönenbaba, basın toplantısı bittikten sonra hasta yatağının üzerinde tekrar servisine çıkarıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle