Hoşgeldiniz  

Yabancı gençler ‘Soma’ acısını paylaştı

SEMİH KÖKEN | 16 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

anıta çelenk (4) (1)

anıta çelenk (1) (1)

anıta çelenk (2)

anıta çelenk (3) (1)Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edilen Gençlik Festivali için Antalya’ya gelen yabancı konuklar anlamlı ve örnek bir hareket sergiledi. Yabancı konuklar ‘Soma’ faciasında hayatını kaybeden madenciler için Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na siyah çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Yabancı heyetler adına konuşan Tatyana Vasilyeva Soma faciası nedeniyle coşkularının derin bir üzüntüye dönüştüğünü belirterek ‘Acınız acımızdır. Acınızı paylaşıyoruz. Türk halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz” diyerek anlamlı bir mesaj verdi.

Soma’da meydana gelen elim maden kazasından dolayı iptal edilen 10’uncu Antalya Gençlik Festivali için yurt içi ve yurt dışından gelen festival konukları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve festival konukları anıta siyah çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, festivalin Soma’daki kaza nedeniyle iptal edildiğini hatırlatırken, yurt dışından katılan konukların acımızı paylaşmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
COŞKU KEDERE DÖNÜŞTÜ
Yurt dışından katılan heyetler adına konuşan Tatyana Vasilyeva, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 10. Uluslararası Antalya Gençlik Festivali sebebiyle Antalya’da bulunduklarını belirterek, “ 13 Mayıs günü Soma’dan aldığımız bir kaza haberiyle coşkumuzun derin üzüntüye ve kedere dönüştüğünü belirtmek isteriz. Bugün acınızı sizlerle paylaşmak için aranızda bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı ve sonsuz sabır dileriz” dedi.
EVRİM’DEN TEŞEKKÜR
Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ise şunları söyledi: “Başımıza gelen bu büyük felaket yüzünden festivali iptal ettik. Çok uzaklardan gelerek acımızı paylaşan bu pırıl pırıl gençlere çok teşekkür ediyorum.”
ACINIZ ACIMIZDIR
Yurt dışından gelen gençler ‘Acınız, Acımızdır. Başınız Sağolsun’ pankartı taşıyarak üzüntülerini paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Fransa’ya yapacağı çalışma ziyaretini ve 19 Mayıs kutlamaları kapsamında yapılması planlanan Levent Yüksel konserini iptal etmişti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle