Hoşgeldiniz  

Üniversite bahçesinde örnek okul

Semih Köken | 30 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi kampüsü içindeki anaokulunun yanında inşaatı devam eden 24 derslikli ilkokul ve 24 derslikli ortaokulda neredeyse yok yok.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, üniversite kampüsü içinde hayırsever Alpagot ailesinin yaptırdığı anaokulunun yanında inşası devam eden ilkokul ve ortaokul projesinde engelli asansörü, yemekhane ve yüzme havuzu olacağını, toplam yatırım tutarının 14 milyon lirayı bulduğunu açıkladı. Gülay, okulun amfi şeklinde tiyatrosu, laboratuarları, kulüp çalışmalarının yapılableceği öğrenci odaları, kütüphane, spor salonları ve toplantı salonlarının olacağını söyledi. Sosyal tesis binasının bodrum katında yüzme havuzu olacağını anlatan Gülay, ilkokul ve ortaokul binasının son katlarının kantin ve yemekhane olarak planlandığını söyledi.

Gülay, okulun engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikte olduğunu da söyledi. Okulda asansörlerin de olacağını anlatan Gülay, “Burada çocuklarımızı 5 yaşında alıp, 14-15 yaşına kadar okutacağız. Çocuklarımız buradan ortaokul mezunu olarak çıkacak. İlerideki hedefimiz burada 24 derslikli bir de lise yapmak. Bunun da projesi hazır” dedi.

Anaokulunda 200 civarında öğrencinin eğitim gördüğü eğitim tesisinin ilkokul ve ortaokulunda ortalama 720’şer öğrencinin eğitim göreceğini anlatan Gülay, ileride 24 derslikli lise de yapılınca 720 öğrencinin de lisede eğitim göreceğini söyledi. Gülay, projenin örnek olacağını da sözlerine ekledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle