Hoşgeldiniz  

UMUT’UN KORUYUCU ANNESİNİN MAAŞININ KESİLMESİNE İLİŞKİN DAVA

SEMİH KÖKEN | 26 Şubat 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya 1. İş Mahkemesinde görülen duruşmaya Gülsüm Kabadayı, boşandığı eşi Zekeriya Ağar, çocukları Tunahan, Mehmet Ali ve Firdevsi Ağar katıldı. Kabadayı, duruşmaya, bakımını üstlendiği ’Umut’ adlı genci de tekerlekli sandalyede getirdi.
Duruşmada, Gülsüm Kabadayı ve Zekeriya Ağar çiftinin çocukları şahit olarak dinlendi. Çocukları, anne ve babalarının 2006 yılından bu yana ayrı yaşadıklarını söyledi. Davada tanık olarak dinlenen Meydankavağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Budaklı, Gülsüm Kabadayı’yı tanımadığını söyledi. SGK’nın tanık olarak gösterdiği Nazife Çakar ise Gülsüm Kabadayı’yı Yıldız Mahallesi’nden tanıdığını belirterek, “Önce karşı apartmanda oturdu. Sonra bizim binamıza taşındı. 1 yıl kadar bizim ikamet ettiğimiz binada oturdu. Bu süreçte hemen hemen her gün kocasını eve gidip gelirken gördüm. Tarafların medeni halini bilemem. Fakat evinde eşini hiç görmedim” dedi.
Aynı apartmanda oturan Songül Acar da Gülsüm Kabadayı’nın komşusu olduğunu, evli ya da dul olduğunu bilmediğini söyledi.
Ramazan Tulum ise, Kabadayı’nın geçen yıla kadar ikamet ettiği Yıldız Mahallesi 222 Sokak 5 numaralı apartmanın yöneticisi olduğunu belirterek, “Gülsüm Kabadayı’nın ikamet ettiği dairenin aidat makbuzlarını Zekeriya Ağar olarak kestim. Kendisi bu şekilde talep etti. Ben eşinin adını bilmiyorum. Ama davalı ile birlikte eve girer çıkardı. Eve girip çıkanın eşi olduğunu tahmin ediyorum. Soy isimlerinin niye tutmadığını bilmiyorum” diye konuştu.
Tanıkların ikamet ettiği Yıldız Mahallesi’ndeki evi kendisine boşandığı eşinin kiraladığını söyleyen Kabadayı, “Kirayı ve aidatları o ödeyecekti. Bu nedenle makbuzlar onun adına kesildi. Ben herkesin bildiği gibi Umut bebeğe baktım. Boşandığım eşim Zekeriya Ağar’dan olan üç oğlum benim evimde yaşadı. Onlarla ilgilenmesi için Zekeriya Ağar sık sık eve gelip çocuklarımı denetlemiştir. Yoksa benimle birlikte yaşaması mümkün değildir” dedi.
Mahkeme, diğer tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteledi.
SGK BELGESELDEN ÖĞRENDİ
SGK müfettişlerinin, ölen babası üzerinden 840 lira maaş aldığını Rus televizyonunun yaptığı belgeselden öğrendiğini söyleyen Kabadayı, “Belgeselde boşandığım eşim bize maddi yardımda bulunduğunu söylemişti. SGK müfettişleri hileli şekilde eşimden boşanıp, aynı evde beraber yaşadığımıza karar verip, babamdan aldığım maaşı kestiler. Ben Umut’un tedavisi içinSamsun’dayken de bugüne kadar aldığım 68 bin lira maaşı toplu olarak geri istediklerine dair yazı gelmiş eve. Bunun üzerine Antalya 1. İş Mahkemesi’ne itiraz ettim” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle