Hoşgeldiniz  

TÜZYEKSAV ANTALYA TEMSİLCİSİ SEÇİL ÖZCAN: “ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARA MUTLAKA ÖZEL EĞİTİM VERİLMELİ”

SEMİH KÖKEN | 16 Aralık 2014 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

“ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARA MUTLAKA ÖZEL EĞİTİM VERİLMELİ”

 

Bundan tam 5 yıl önce Antalya’da çok önemli bir ihtiyacı gidermek adına ‘Anne-Baba-Çocuk Enstitüsü’ YANSIMA’yı kuran Uzman Psikolojik Danışman ve Pedagog Seçil Özcan,  son olarak Türkiye Üstün Yetenekliler ve Üstün Zekalılar Vakfı’nın ( TÜZYEKSAV)  Antalya Temsilcisi oldu. Özcan, TÜZYAKSAV’la Antalya’da ses getirecek çok büyük projelere imza atacaklarının müjdesini verdi.

 

Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü mezunu olan Uzman Psikolojik Danışman ve Pedagog Seçil, 2009 yılında ‘Her Çocuk Anne Babasının Yansımasıdır’ mottosuyla Anne-Baba-Çocuk Enstitüsü olan YANSIMA’yla adından söz ettirdikten sonra Türkiye çapında çok önemli bir vakıf olan Türkiye Üstün Yetenekliler ve Üstün Zekalılar Vakfı’nın (TÜZYEKSAV)  Antalya Temsilcisi oldu. Ankara Merkezli bir kurum olan ve bu alanda ülkemizin en saygın en prestijli vakıflarından olan TÜZYEKSAV; kuruluş amacı, akademisyen kadrosu ve barındırdığı misyon ile Türkiye’deki üstün yetenekli ve üstün zekalı çocukların ülkemize kazandırılması için ciddi bilimsel çalışmalar yapan bir vakıf. Özellikle il dışında çok az temsilcilik veren TÜZYEKSAV çok ciddi bir inceleme ve araştırma sonunda Antalya’da Seçil Özcan’ı bu önemli temsilciliği verdi. 

TÜZYEKSAV’ın Temsilciliğinin Olması Antalya’ya En Büyük Kazanımdır…

 Antalya’da böylesi önemli bir vakfın temsilciliğini almanın büyük bir gurur olduğunu belirten Seçil Özcan, süreci ve Antalya’ya katacağı artıları şu sözlerle özetliyor: “TÜZYEKSAV’ın Antalya’da bir temsilciliğinin olması, sadece benim için değil Antalya’mız için ciddi bir kazanım ve değerdir. Çünkü çok zor temsilcilik veren bir vakıfın bizde karar kılması çok sevindirici. Antalya’mızda üstün yetenekli çok var ve bu çocuklara mutlaka  özel bir eğitim verilmeli. Çünkü bu çocuklar sadece anne babalarının değil, Antalya’mızın, ülkemizin milli serveti, bir değeri. Pek çok önemli çocuğumuz, dahimiz maalesef bu eksiklikler yüzünden sıradanlaşıyor ya da yığınların arasında kayboluyor hatta akranlarından diğer çocuklarından daha üzücü bir tutuma itildikleri, örselendikleri küstürüldükleri oluyor.  Bu sayede TÜZYEKSAV’ın Antalya temsilcisi olarak buradaki çocuklarımıza daha kolay ulaşıp onlara fayda sağlayacağımız onlar için çalışacağımız kısacası Antalya’da yeni dahiler, yeni Einstain’lar çıkartacağımız için çok mutluyum.”

TÜZYEKSAV’la Projeler Başladı Bile…

TÜZYEKSAV’ın Antalya Temsilcisi olur olmaz hemen kolları sıvayan ve çalışmalara başlayan Seçil Özcan, Antalya’nın en prestijli AVM’lerinden birinde tam 5 hafta boyunca gerçekleştirdiği ‘ Bilim Şenliği Atölye’ etkinlikleriyle büyük ses getirdi. TÜZYEKSAV temsilciliği sonrası ilk projelerine büyük ilgi olduğunu belirten Özcan, yakın zamanda farklı projelerle ses getireceklerinin de müjdesini verdi. Özcan yaptıkları etkinlik ve yakın zamandaki projelerini şu sözlerle sıraladı:SEÇİL ÖZCAN_ “ Etkinlik inanılmaz güzel geçti. Yapılan duyurularla birlikte 5 hafta boyunca binlerce çocuk hazırladığımız etkinlik alanımızı ziyaret etti. Buradaki tekno-robot, bilim ve akıl oyunları atölyemize gelen çocuklar uzmanlarımızın eşliğinde hem keyifli bir süre geçirdi hem de içlerindeki cevheri keşfetti. Zaten biz de bu etkinliğe ‘Çocuğunu Keşfet’ sloganıyla başladık. Çünkü pek çok çocuğun keşfedilmeye, içindeki yeteneklerin ortaya çıkarılmaya ihtiyacı var. Ebeveynler çocuklarının neye ilgili, neye meraklı neye duyarlı olduğunu bilemiyorlar. Bu etkinlikte biz yüzlerce çocuğa ulaştık ve pek çoğunu da ücretsiz ön zeka testi yapılması için kurumumuza yönlendirdik. IQ’sü çok yüksek, müthiş yetenekli ve zeki çocuklar çıktı. Şimdi ekibimiz yapılan testleri değerlendiriyorlar. Yakın zamanda bu belirlediğimiz çocuklarla birlikte karşınıza çıkacağız. O da bizim sürprizimiz olsun.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle