Hoşgeldiniz  

“TÜRKİYE SAĞLIKTA BİR MERKEZ”

SEMİH KÖKEN | 05 Mart 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, UAÜ Konferans Salonu’nda öğle saatlerinde üniversite öğrencilerine İngilizce olarak başarılı kariyer için nelerin yapılması konusunda deneyimlerini aktardı. Uğur Genç, aynı günün akşamında ise Türkçe olarak, AIU MBA öğrencileriyle “Stratejik Yönetimde Takım Çalışması: Sağlık Sektöründen Bir Örnek” konulu toplantı yaptı. Genç, Türkiye’nin sağlık alanında bir merkez olduğunu söyledi.

2014 YILINDA 2 MİLYON HASTA TEDAVİ GÖRDÜ

Genç, hastane olarak geçtiğimiz yıl 2 milyona yakın hastaya baktıklarını söyledi. Genç, “Memorial hastanelerimiz birçok ilde bulunmaktadır. İşimizi kaliteli, etik yapma konusunda Türkiye’de önde gelen kurumlardan birisi olduğumuzu düşünüyoruz. 6 bin kişiyiz. Geçen yıl 2 milyon kişiye yakın hasta baktık. Kalp cerrahi, organ nakli, onkoloji gibi alanlarda Türkiye’de önde gelen ve hatırı sayılır işlemler yapıyoruz. Sağlık turizmine de çok fazla önem veriyoruz. Bu yıl yaklaşık 28 bin hasta tedavi olmak için Türkiye’deki hastanelerimize geldi. 92 farklı ülkeden insanı burada ağırladık” dedi.

“ZORLUKLARDAN BÜYÜYEREK BAŞARIYI YAKALADIM”

Kendi hayatından kesitler anlatan Uğur Genç, “Üniversiteden sonra 26 yaşında fabrika müdürlüğü yapma şansı yakaladım. 36 yaşından sonra da Memorial Sağlık Grubu’nun CEO’su olarak göreve geldim. Çok zorluklardan büyüyerek başarıyı yakaladım. Genç arkadaşların bu zorlukları yaşamaması için, başarılı olabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerekiyor, dünya nereye gidiyor, sektörler nereye gidiyor. O konularda bilgi vereceğim. Umarım faydalı bilgiler veririm” şeklinde konuştu. Üniversite öğrencilerinin başarılı olabilmek için çok çalışmaya ihtiyacının olduğunu belirten Genç, sektörlerde farklılıklarını göstermelerinin şart olduğunu ifade etti. Genç, şunları söyledi:

“Başarılı olabilmek için öncelikle çok çalışmaları gerekiyor. Hayat zor. Hayatın zor olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Sosyal olmaları gerekiyor. Çünkü iyi bir ilişki ritmi yakalamaları gerekiyor. Rakamları sevmek zorundalar. Gençler biraz rakamlardan kaçıyor. Toplumumuzda hep söylemler üzerine kurulu bir hayat var ama rakamlar çoğu şeyi anlatıyor. O yüzden analitik olmaları çok kritik. Bilgi teknolojilerini çok iyi kullanıyor olmaları lazım. Dünya çok hızlı değişiyor. Bilgi teknolojileri çok hızlı değişiyor. Onun için teknolojiye hakim olup buna önderlik etmeleri çok önemli. Bir de sonuç üretmeleri gerekiyor. Çok fazla emek olabilir ama sonuç yoksa hiçbir anlamı yok. Onun için sonuca gidecek yolu bulup sonucu nasıl üretecekleri konusunda ekstra çaba harcamaları aslında çok önemli. Bir de farklı olmak gerekiyor. Artık çok fazla aynı nitelikte insan var. Burada farklı olmak ve farklılığını gösteriyor olabilmek önemli bir ayraç olacaktır.”

“ÇOK HIZLI BÜYÜYORUZ”

Türkiye’nin sağlık alanında merkez olduğunu da vurgulayan Uğur Genç, “Sağlık sektörü çok hızlı gelişen bir sektör. Çok fazla insan kaynağına ihtiyaç var her alanda. Pazarlama, insan kaynağında, iletişim, hemşirelik, teknisyenlik, doktorluk bu konuda çok fazla insana ihtiyacımız var. Çünkü çok hızlı büyüyoruz. Kalifiyeli insana ihtiyacımız var aslında. O anlamda gençlerin bu alanları seçiyor olması bizim için çok mutlu olacaktır. Türkiye sağlıkta bir merkez. Yabancı ülkelerden Türkiye’ye hasta geliyor. Yakın zamanda biz o ülkelere gitmeye başlayacağız. O zaman da Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin öğrencilerini o ülkelerde bulmak ya da buradan o öğrencileri kendi ülkelerine götürüp çalıştırıyor olmak bizim için faydalı olacak diye düşünüyorum” dedi.

REKTÖR GÖKTEPE’DEN TEŞEKKÜR

Konuşmanın ardından Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç’e plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle