Hoşgeldiniz  

Türel: Altın Portakal güçlenerek devam edecek

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 52’nci kez sinemaseverle buluşacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çok daha güçlenerek, yüksek bir itibara sahip olması suretiyle güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini belirterek, “Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Türel’in başkanlığında toplanan mecliste Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışma usul ve esaslarının düzenlendiği yönetmelik görüşmelerinde CHP‘li meclis üyeleri bu yıl 52’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne ilişkin ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu.
Bu yıl 18- 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak festivale ilişkin hazırlıkların devam ettiğini, Ramazan Bayramı sonrası basın toplantısı düzenleneceğini aktaran Başkan Türel, “Festivale ilişkin telaffuz edilen rakamlar tamamen hayal ürünüdür” dedi.

 

BÜTÇESİ BELLİ DEĞİL
İsim vermeden CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın festival bütçesinin 40 milyon lira olacağına yönelik iddialarına cevap veren Türel, “Öyle bir bütçe yok. Geçen yıl festivalin Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti 11- 12 milyon civarında olmuştur. Geçmişte yapılan festivallerle kıyaslandığında bu yıl daha düşük bir bedel olacağı açıktır” diye konuştu. Akaydın’ın belediye başkanlığı döneminde festival bütçesinin Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) da yaptığı harcamalarla 20 milyon lirayı aştığını savunan Türel, “Temsil ağırlama rakamlarıyla birlikte bu civardadır” dedi.

 

İFTİRACILARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ
Türel, festival bütçesinin her yıl bir ihale sonucu ortaya çıktığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Film festivaliyle ilgili bir ihale yapılmakta. Bu ihale bedeli gayet net bir şekilde bütün resmi organlarda yayınlanıyor. Üstüne bir rakam harcanması mümkün değil. Uyduruk uyduruk, ortalık bulandırmak için geçmişte aynı tarz siyaseti sürdürenler aynı alışkanlıklarına devam ediyor. 30 Mart’ta cevabını almıştır diye düşünüyorum ama ders alınmadığı da ortada. İftira ve yalan beyanlar üzerine bir siyaset. İftiracıları Ramazan ayının mübarek gününde Allah’a havale ediyoruz.”

 

ŞÜPHE OLMASIN
Başkan Türel, Altın Portakal’ın yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Altın Portakal Film festivali çok daha güçlenerek yüksek bir itibara sahip olması suretiyle güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi.

 

TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ
Mecliste ayrıca Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı’nın kuruluşuna ilişkin görüşmeler sırasında Başkan Türel, Büyükşehir Belediye binasının gelecek yıl içinde yeni yerine taşınacağını belirterek, mevcut binanın etrafındaki Karaalioğlu Parkı’yla birlikte ‘Kent Müzesi’ olarak düzenleneceğini söyledi. Ayrıca Türk- İslam Eserleri Müzesi çalışması içinde olduklarını kaydeden Türel, “Kent müzesi ve çalışmaları devam eden Türk- İslam Eserleri Müzesi yerli ve yabancı turistler için cazibe noktası haline gelecek” dedi.

 

ŞARAMPOL CADDESİ’NE YENİ DÜZENLEME
Başkan Türel, hafif raylı sistem hattının boydan boya katettiği Şarampol Caddesi’nde yeni bir trafik düzenlemesinin gündemde olduğunu açıkladı. Düzenlemenin caddenin yayalaştırmasını içerdiğini kaydeden Başkan Türel, “Bu konuda bir referandum yapacağız. Farklı projeler içinden hangisini istiyorsunuz diye soracağız. Bize göstereceği istikamet en doğru istikamettir diye düşünüyoruz. Burada vatandaşlarımıza bir proje sunacağız. Talep etmeleri halinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKAN’IN KOALİSYON GEZİSİ
Meclise CHP ve MHP grup üyelerinden önce gelen Başkan Türel, önce kendi siyasi parti grubuna yöneldi. Burada bir süre Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’le konuşan Türel, sonrasında MHP grubuna geçti, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan GökCe’yle hal hatır sohbeti yaptı. Ardından CHP sıralarına geçen Türel, burada CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ve Meclis Üyesi Sıtkı Soydal arasında zaman zaman gülümsemelerin yaşandığı bir sohbet geçti. Türel, meclisi yönetmek için yerine geçmeden önce CHP’li belediye başkanları Ümit Uysal ve Şükrü Sözen’in de elini sıkmayı ihmal etmedi. Mecliste MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli’nin, 11 Temmuz’da 51’inci doğum gününü kutlayan Türel’i kutlaması dikkat çekti.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle