Hoşgeldiniz  

Su Sporları Pasif Direnişte

SEMİH KÖKEN | 28 Ekim 2014 | Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik, Aksu, Muratpaşa, Kumluca, Finike ve Kaş sahillerinde bulunan 71 su üstü sporu parkur alanları için ihaleye çıktı. Bugün başlayan ve yarında devam edecek olan ihaleler de Lara bölgesindeki ihale fiyatı 121 bin 500 TL’ye ulaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan ihale sürecinin ilk gününde Belek ve Lara-Kundu sahil bandında yer alan parkurlar ihaleye çıkarken işletmeciler ihaleye karşı pasif direnişe geçti. Sabah saatlerinde ihale için Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 100 kadar işletmeci hiçbir ihaleye katılmadı.

Belek Su Üstü Sporları Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Selim Çınarlı, sahillerde fiziki şartlar oluşmadan yapılacak bu ihalenin turizm sezonunda çok büyük sorunlara gebe olduğunu savundu. Dernek olarak ihale yapılmasını istemediklerini belirten Çınarlı şunları söyledi:

“Turizmde belli bir disiplin var. Su sporları merkezi otel tanıtımlarında kullanılan, verdiği hizmetin kalitesine bağlı olarak otel tanıtım kitapçıklarında yer bulan bir hizmet. Bir otelin içine girdiğiniz zaman artık o otelin oluyorsunuz, otel kimliği taşıyorsunuz. Konuşmanızla, müşterilerle kurduğunuz ilişkilerle, kıyafetinizle bunun yansıtmanız gerekiyor. Otellere böylesine bağlı bir alanda bir ihale sürecinun sonunda ‘otel elektrik, su vermezse, otel ekstra para isterse’ gibi çok temel sorularımız cevap bulabilmiş değil”

Böyle bir ihalenin şu an için tehlike olarak görünmese de ilerleyen dönemler için blok halinde su sporu parkurlarının alınıp mafyalaşmaya da neden olabileceği uyarısında bulunan Çınarlı, ihalenin iptalinin istediklerini söyledi. Dernek Başkanı Çınarlı , hali hazırda halk plajı olarak düzenlenen sahillerde bu ihalelerinin rahatlıkla yapılabileceğini belirterek “Side’de tüm oteller ortak sahili kullanıyor. Konyaaltı’nda halk plajı var. Burada bu ihaleler rahatlıkla yapılabilir ama otelle bütünlüklü bir ihale sürecini kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle