Hoşgeldiniz  

Sivrisinekle mücadele hız kesmeden devam ediyor

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Manavgat’ta ekip sayısı arttırıldı 

 

Sinekle mücadele (5)Antalya Büyükşehir Belediyesi de yaşam standartlarının yükseltilmesi, insan sağlığının korunması ve insanlar üzerinde oluşacak rahatsızlıkların en aza indirilmesi amacı ile vektörel mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

EKİP SAYISI ARTIRILDI

Özellikle son günlerde Manavgat bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri vektörel mücadele çalışmalarına gece gündüz demeden hızla devam ediyor. Manavgat’ta ekip sayısı 40’dan 50’ye çıkarıldı. Ekipler tarafından kullanılan araçlara da takviye yapıldı. 5 adet Mist Blower, 2 adet Araç üstü ULV, 4 adet sinek tuzağı, 5 adet elde taşınır termal sisleme cihazı ile araç sayıları 1312e yükseltildi.

Entegre bir program çerçevesinde yürütülen vektörel mücadele çalışmaları, Biyolojik, Kimyasal ve Kültürel mücadele halinde yürütülüyor. Çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’ndan Ruhsatlı etkin vektörel mücadele ilaçları kullanılıyor.

ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Çalışmalar larva, uçkun, karasinek, sivrisinek, hamam böceği, yakarca (tatarcık) ve kene mücadelesi şeklinde 31 Aralık 2015 tarihine kadar kesintisiz devam edecek.

Vektörel mücadele hizmeti çerçevesinde periyodik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili olarak, şikayet adresine gidilerek, sorun hızlı bir şekilde gideriliyor. Vatandaşlar da haşere ile ilgili şikayetlerini Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün 249 52 01-326 47 70 numaralı telefonlarına bildirebilir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle