Hoşgeldiniz  

Serik’te ASAT- TURAŞ arasında devir gerginliği

SEMİH KÖKEN | 08 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Serik’e bağlı Belek turizm merkezinin altyapı ve içme suyu ihtiyacını karşılayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) iştiraki Turizm Ticaret AŞ’nin (TURAŞ) işlettiği tesislerin Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini tebliğ için, Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli ve 80’e yakın ASAT çalışanı tesislere gitti.

TURAŞ çalışanları kapıları kapatarak içeri girilmesine izin vermezken, jandarma ekipleri kavga ihtimaline karşı bölgede güvenlik önlemi aldı. Ramazan Etli ile görüşen TURAŞ avukatı Mustafa Küçükkonyalı, yapılan işin yanlış olduğunu belirtirken, 2019 yılına kadar Belek ve Kadriye bölgesindeki atıksu ve altyapı işletmesini yapma yönünde bakanlıkla sözleşmeleri olduğunu aktardı.

 

Avukat Küçükkonyalı, “Her yıl kira beledini Mal Müdürlüğüne yatırmaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ASAT’a devretmiş. TURAŞ bölgedeki oteller ve ikinci konutlara hizmet veriyor. Aboneleri var. Biz buraya 60 milyon TL yatırım yaptık. ASAT’ın şu an işlettiği yerler çok kötü. Biz bu bölgede yıllardır hizmet veriyoruz. Hiçbir yerden şikayet gelmedi. ASAT yetkilileri ‘burayı boşaltacaksınız burası bizim’ dediler. Bizim elimizde protokol ve anlaşmalar var. Bu şekilde gelip buraya giremezsiniz. Gasp edemezsiniz. Bizim elimizde protokol var” dedi.

Bunun üzerine Ramazan Etli ve beraberindekiler bölgeden ayrıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle