Hoşgeldiniz  

Sarhoş olduğu için cinayetin üzerine atıldığını iddia eden sanığa 25 yıl

Semih Köken | 29 Nisan 2016 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Sarhoş olduğu için cinayetin üzerine atıldığını iddia eden sanığa 25 yıl

ANTALYA’da yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada Gökhan Karakuş’u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Gültekin, suçlamayı kabul etmedi. Olay gecesi alkollü olduğu için suçun üzerine atıldığını ileri süren Gültekin, 25 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Muratpaşa İlçesi Üçgen Mahallesi’nde lokantada çalışan 28 yaşındaki Gökhan Karakuş ile patronu Mustafa Şirin, 8 Mayıs 2014 gecesi evlerine giderken 107. Sokak’taki çorbacının önünde 2’si kadın, 5 kişi önlerine çıktı. Yolun ortasında yürüyen grupla araç sürücüsü Mustafa Şirin tartışmaya başladı. Araçtan inen Mustafa Şirin ile grup arasındaki tartışma kavgaya dönüşünce Gökhan Karakuş araya girdi. Arbede sırasında 2 yerinden bıçaklanan Karakuş, hastanede yaşamını yitirdi.

Karakuş’un ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 kişiden Mehmet Ali Gültekin tutuklanırken, Hasan Polat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Mehmet Ali Gültekin hakkında cinayet, Hasan Polat ile Mustafa Şirin hakkında ise yaralama ve hakaret suçlarından Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘AĞIZ BİRLİĞİ YAPTILAR’

Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Mehmet Ali Gültekin ile tutuksuz sanıklar Hasan Polat ve Mustafa Şirin hazır bulundu. Olay gecesi yanındaki kişilerin suçu kendisine atmaya çalıştığını iddia eden Gültekin kendini şöyle savundu:

“Ağız birliği yaparak sanki olayı ben yapmışım gibi, eylemin faili olarak beni ilan etmişlerdir. Olay gecesi sırf sarhoş olduğum için olayı benim üzerime yıkmaya çalışmışlardır. Kaldı ki Hasan Polat’ı da benim yaraladığımı iddia edecek kadar iftira boyutuna gelmişlerdir. Ben suç işlemedim. Eylem sonrası karakola gidip teslim oldum.”

Sanığın avukatı Muhsin Taşar da müvekkilinin Gökhan Karakuş’u öldürdüğüne dair soyut iddialardan başka hiçbir delil olmadığını söyledi. Müvekkilinin o gece alkollü olduğunu anlatan Taşar, “Müvekkilimin elinde bıçak gören de yoktur. Maktule dokunduğuna ya da ölümüne sebebiyet verdiğine ilişkin hiçbir delil de yoktur. Beraatını talep ediyoruz” dedi.

ÖNCE ÖMÜRBOYU, SONRA 25 YIL

Mehmet Ali Gültekin’i önce ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıla düşürdü. Hasan Polat’ın ise beraatına hükmeden mahkeme, Mustafa Şirin’e ise kasten yaralama suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verdi. Bu cezanın ertelenmesine hükmeden mahkeme, yargılama giderlerinin de Mehmet Ali Gültekin’den alınmasına karar verdi.94a43d500b376688f5abfc75a74a476a 448ef48030dee51e46e63576cd6d903c

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle