Hoşgeldiniz  

Rusya’dan Türk-Rus ilişkilerine dair açıklama: Normalleşme bekleniyor mu?

Semih Köken | 27 Nisan 2016 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Rusya’dan Türk-Rus ilişkilerine dair açıklama: Normalleşme bekleniyor mu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yakın gelecekte normale dönmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, Türkiye’nin Rusya karşıtı tutumu nedeniyle ilişkilerin normalleşmediği ifade edildi.

Rus Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın 2015’teki dış politika faaliyetleriyle ilgili bir rapor hazırladı. Sputnik Int’te yer alan habere göre raporda, Türkiye’yle ilişkilerin belli bir ana kadar ilerlediğini ve temasların çeşitli düzeylerde sürdürüldüğünü, bununla birlikte kademeli olarak olumsuz potansiyelin arttığı, bazı ikili konularda ve bölgesel sorunlarda görüş farklılıkların genişlediği belirtildi.

Suriye’de terörle mücadele operasyonu kapsamında görev yapan Rus uçağının Suriye semalarında vurulması gibi Rusya’ya yönelik düşmanca eyleminin ikili ilişkilerin dondurulmasına yol açtığını kaydeden bakanlık, bu bağlamda Rus vatandaşlarını korumaya yönelik adımlar atıldığını ve yaptırım kararının alındığını hatırlattı. Açıklamada, “Siyasi ve askeri alanlarda tüm temaslar kesildi. Türk yönetiminin mevcut Rus karşıtı tutumu, yakın gelecekte ikili ilişkilerin normalleşmesini beklemeye izin vermiyor” dendi.293-09515627042016

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle