Hoşgeldiniz  

Phaselis Sanat Etkinlikleri başlıyor

SEMİH KÖKEN | 06 Eylül 2014 | Yaşam A- A+

Kemer Phaselis Antik Tiyatro’da bu yıl 8.’ si düzenlenecek olan Phaselis Sanat Etkinliği, 9 – 14 Eylül tarihleri arasında Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğü, Kemer Belediyesi ana sponsorluğu ile Maxx Royal Kemer, Martı Myra Tatil Köyü ve Ulusoy Kemer Holiday Club sponsorluğunda gerçekleşecek.
Sanatseverleri, 2000 yıllık tarihî atmosferde geçmişten günümüze müziğin ve dansın büyüsüyle buluşturacak olan Phaselis Sanat Etkinliği, 9 Eylül’de İzmir Barok Grubu konseri ile açılış yapacak. İzmir Barok Grubu, “16. yüzyıldan 18. yüzyılın ilk yarısına Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri” konseri ile dinleyicilere aynı dönemin iki farklı kültürünün müziklerini sunacak.
10 – 11 Eylül tarihlerinde ise sanatseverler, “Lycia Guitar Days” konser programı kapsamında, gitar tellerinden dökülen notalarla buluşacak. 10 Eylül’de Cecilio Perera, Robero Aussel, Ricardo Moyano & Elis Dubas sahne alırken, 11 Eylül’de Çağatay Azat, Frank Bungarten, Begüm Uğur Boyancı & Kadir Yılmaz sahne alacak.13 Eylül gecesi “Endülüs’ten Anadolu’ya” konser ve dans gösterisi kapsamında, sanatseverler Mavi & Siyah Flamenko Topluluğu ile birlikte dünyaca ünlü dansçı David Perez‘i izleme imkânı bulacaklar. Flamenko ve Türk ezgilerinin sentezi olan dans ve müzik sunumu izleyenlerde hoş anılar bırakacak.
8.Phaselis Sanat Etkinliği’nin 14 Eylül kapanış gecesinde ise “Boğaziçi Caz Korosu”, sanatseverleri caz müziğinin büyülü dünyası ile buluşturacak. Bu güzel konser ile kapanış yapacak olan etkinlik, kültür ve sanata katkı sağlamanın yanı sıra, Kemer yöresi tanıtımı ve Türk turizmi için de önem taşıyor.
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Yorulmaz yaptığı açıklamada, “ 9 – 14 Eylül tarihlerinde 8. Phaselis Sanat Etkinlikleri ile Phaselis Antik Tiyatrosu’ nun kapılarını sanatseverlere yeniden açmanın heyecanı içindeyiz. Bu güzel organizasyon çerçevesinde kültür ve sanat başta olmak üzere Kemer yöresine ve Türk turizmine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda 8. Phaselis Sanat Etkinliğine öncülük yapan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve ana sponsorumuz Kemer Belediyesi başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Değerli sanatseverleri 9-14 Eylül tari

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle