Hoşgeldiniz  

Okul Geçidi Görevlilerini Dikkate Almayan Yandı

SEMİH KÖKEN | 14 Kasım 2014 | Yaşam A- A+

2014- 2015 eğitim- öğretim yılında okul önlerinde görev alacak toplam 1250 Okul Geçidi Görevlisi’ne Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetki ve görevler hakkında bilgi veriliyor. 250 kişiden oluşan gruplara trafikte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgiler aktarılıyor. MOBESE kameralarına yansıyan kaza görüntüleriyle trafik kazalarının büyük bir bölümünün kural ihlalinden kaynaklandığı anlatıldı. Kentin en işlek cadde ve kavşaklarındaki trafik kazalarının çoğunluğunun kırmızı ışık ihlali ya da aşırı hız nedeniyle meydana geldiği gözlendi.

 

 

KEMERE DİKKAT

Kavşaklardan, alt ve üst geçitlerden nasıl geçilmesi gerektiği, kaldırımda yürürken nelere dikkat edilmesi gerektiği, toplu taşıma ve öğrenci servislerinde uyulması gereken kurallar hakkında da bilgilerin verildiği eğitimde, kısa mesafeli de olsa her yolculukta mutlaka emniyet kemerinin takılması gerektiğine dikkat çekildi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Görevlilere okul önlerinde güvenli giriş çıkışı nasıl sağlayacakları ise Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Gülşah Aksoy ve polis memurları Hamza Görmez ile Turgay Çalışkan tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Uygulama esnasında emniyet kemeri takmayan bazı sürücüler ise kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

DİKKATE ALMAYANA CEZA

Okul Geçidi Görevlilerini dikkate almayıp kural ihlali yapan sürücüler hakkında tutanak düzenleyip yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Okul geçidi görevlilerine Karayolları Trafik Kanunu’nun 34’üncü maddesi uyarınca Trafik Suçu Tespit Tutanağı’nı hazırlayabilecekleri belirtildi. Buna göre Okul Geçidi Görevlileri, tutaklarına aracın plaka ve renginin yanı sıra işlediği suçu ile yer ve zamanını belirterek emniyete bildirecekler.

 

Fahri trafik müfettişlerinde olduğu gibi belirtilen trafik suçuna göre uygulanacak ceza ile ilgili araç hakkında yasal işlem yapılacak

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle