Hoşgeldiniz  

Mutlu olmak için danışın

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Kişisel yaşam koçu Özlem Özcan tarafından 8 yıl önce kurulan Aktif Yaşam Koçluk Akademisi (AYKA), kişisel ve grup semineri veriyor.

**

Yaşam koçu Özlem Özcan, AYKA’da, iletişim becerilerini arttırmak, stresle başa çıkma, zamanı etkin kullanma, amaç ve hedef belirleme, kendine güven duygusunu arttırma, mutluluğun yollarını keşfetme, daha sakin ve uyumlu ilişkiler kurabilme, korku ve takıntılardan kurtulma gibi pek çok alanda seminer veriyor. Özcan, yaşam koçluğunun Antalya’da tanınırlığının her geçen gün arttığını söyledi. Kişisel ve grup görüşmelerinin yanı sıra şirket çalışanlarına yönelik çalışmalar da yaptıklarını söyledi.

KAPIYI ARALIYORUZ
“Bir bireyin mutluluğu dünya mutluluğudur” diyen Özcan, şöyle konuştu: “Yaşam koçları insanlara yeni yollar açan kişilerdir. Benimle görüşen danışanlarıma ne istediklerini sormadan önce onları tanımayı tercih ediyorum. Bir bireyin içinden çıkamadığı bir sorun bazen toplumun büyük çoğunluğunu ilgilendirebiliyor. Kimisi iş yerinde, kimisi ev hayatında, kimisi sosyal yaşantısında sıkıntılı. Önemli olan sıkıntıların merkezindeki ana konu. Bunları bularak o sorunları verdiğimiz bilgilerle ortadan kaldırmak. Bunları aşmak için yaptığım çalışma onların zihninde olan ama bir türlü cesaret edip aralayamadıkları kapıyı göstermek ve o kapıyı açmalarına yardımcı olmak.”

BU İŞ İNSANA DOKUNMAKTIR
İnsanların çözüme ulaştığında, sıkıntılarla baş ettiğinde mutlu olduğunu ifade eden Özcan, “Her bireyin hayatında iniş ve çıkışlar vardır. Önemli olan bu iniş ve çıkışlarda hayatımızı nasıl yöneteceğimizdir” dedi. Yaşam koçluğunun bilimsel bir çalışma olduğunu vurgulayan Özlem Özcan, “Birçok kişi çıkıp hayat koçu olduğunu söyleyerek ticari kazanç sağlamaya çalışıyor. Fakat bu iş ticaret değil, insana dokunmaktır. Problemleri olan insanların doğru yerlerine dokunup doğru yolu gösterdiğinizde o insanın hayatındaki olumlu gelişmeler bizleri de olumlu etkiliyor” dedi. (DHA)

73e537b4f816a9466d315d35adc1b576

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle