Hoşgeldiniz  

Mizahi ‘Gıvır’ güldürecek

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Çeşnibahar Kadınları Topluluğu’, ‘Kocayasa’dan sonra ‘Gıvır’ adlı mizahi oyunu sahnelemek için çalışmalara başladı.

**

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki 68 gönüllü kadından oluşan ‘Çeşnibahar Kadınları Grubu’, ‘Gıvır’ adlı oyunun hazırlıklarını Soğuksu’daki ‘Yaşlı Evi’nde sürdürüyor. Mizahi oyunda Makbule Çevikbaş, Tülay Güven, Nesrin Düz, Fatma Akıdan, Neslihan Kamacı, Hatice Göktaş, Hülya Diler, Sibel Talay, Ayşe Tuğba Korkmaz, Bedriye Ulucan ile Menşure Ünver rol aldı. Oyuncular, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Senaryosunu Hilal Nesin’in yazıp yönettiği, koreografisini de Çiğdem Akbaş Metin’in üstlendiği oyun, 20 Ekim’de izleyicisiyle buluşacak. Grup, sezon içinde ‘Kocayasa’, ‘Gıvır’ ve ‘Şeyh Bedrettin’ adlı oyunları sergileyecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel sürpriz bir oyun da kaleme alındı.

HEM GÜLDÜRECEK HEM DÜŞÜNDÜRECEK
Tiyatro öğretmeni Hilal Nesin, ‘Gıvır’da bir dansözün başından geçen olayların mizahi bir dille anlatıldığını belirtti. Oyunun kahramanı ‘Gonca’ adlı dansözün, küçük yaşta zorla evlendirildiğini, bu nedenle 13 yaşında evden kaçtığını anlatan Hilal Nesin, “Genç kadının başından birçok olay geçiyor, dansözlük yapmaktan başka da çaresi kalmıyor. 50 yaşına geldiğinde ise çok daha farklı trajik komik olaylarla karşı karşıya kalıyor” dedi. Nesin, ‘Gıvır’ın izleyenleri hem güldüreceğini hem de düşündüreceğini söyledi. (DHA)

3ea9a7dcbb8370269a357f19de005eac

97f68ccda7d74093792a40b82a75a5e1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle