Hoşgeldiniz  

MAHALLELİNİN İLAÇ TEPKİSİ

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kumluca’ya bağlı Göksu Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, yakındaki bir fide üretim tesisinde kullanılan dezenfekte ilaçlarının rahatsız edici boyutta olduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile belediyeye başvuruda bulunduklarını söyleyen Ali Özbek, “Dezenfekte ilaçları yüzünden rahatsız oluyoruz. Bizi, ‘Bu gece ilaç yapacağız pencerelerinizi kapatın, evlerinizden çıkmayın’ şeklinde uyarıyorlar. Biz onlar ilaç yapacak diye evlerimizde mahkum mu kalacağız? ‘Sizleri bir otele yerleştirelim’ diyorlar. Bizim işimiz, çoluk çocuğumuz burada kalıyor nasıl otele gideceğiz? Benim işyerim bu ilaçlar yüzünden çalışmıyor” dedi.

Mahalleliden Salih Gidici de tesiste üretim dönemi bitince kullanılan malzemelerin evlerinin yanındaki bir serada toplanıp ilaçlandığını vurgularken, “Bu ilaçlamayı başka yerde yapsalar biz rahatsız olmayız. Hepimiz üreticiyiz. Biz seralarımıza uygun dozda ve zamanda ilaç uyguluyoruz. Ama tesislerde kullanılan ilaçlar daha ağırdır. Sağlığımız tehdit altında, torunumu bu yüzden doktora götürmek zorunda kaldım. Hala iyileşemedi” diye konuştu.

Fide tesislerinin sahibi ziraat mühendisi Cahit Özer ise “Devletimizin bize verdiği tüm talimatları yerine getiriyoruz. Uyguladığımız ilaçların sadece 3 saat etkisi var. Gereken uyarıları yapıyoruz. İlaç uygulamasını da gece yapıyoruz. Prosedüre uygun olmayan hiçbir işlem yapmıyoruz. Söz konusu olan fidelerin ilaçlanması değil, üretimde kullanılan malzemelerin dezenfeksiyonudur. Doktorlar da kullandığı malzemeleri dezenfekte eder. Onlar da aynı ilaçları kullanır. Sözünü ettikleri koku ilaç değil, ilacın caydırıcı ve uzaklaştırıcı olması için kullanılan maddedir” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle