Hoşgeldiniz  

KURALLARA UYMAYANLARI UYARIN

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında başlatılan Trafik Dedektifleri projesiyle genel trafik kuralları hakkında bilgilendirilerek trafik dedektifi olmaya hak kazanan öğrencilere kartları dağıtıldı. İlçede 2 bin kişinin Trafik Dedektifi olduğu açıklandı.

Güvenli olarak karşıdan karşıya geçme, kaldırımlardaki davranış kuralları, bisikletle trafikte dikkat edilmesi gerekenler ve genel trafik kurallarıyla ilgili olarak bilgilendirilen öğrencilerin trafik dedektifi olmaları sağlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartları, Kemer Merkez İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Trafik ve Tescil Büro Amiri Mehmet Kevser ile Başpolis Yekta Özer, Okul Müdürü Tamer Özer ve öğrenciler katıldı.
ERGEN: DSC_0138

DSC_0143

DSC_0145

DSC_0134
Öğrencilere başarılar dileyen İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, bu konuyu çok önemsediğini ve trafik ile ilgili yapılan her projeyi sonuna kadar desteklediğini söyledi. Ergen, “Antalya’nın devamı olarak Yaya Öncelikli Kemer projesi hayata geçirildi. Herkesten bir adım önde olmanın kuralı, ahlaki değerlere sahip çıkmak, trafikte ve sokakta insanlara saygılı olmaktır. Eğer trafikte saygısız davranırsanız, hep geri kafalı olarak anılırsınız. Trafik alışkanlıkları, bebekken öğrenilen alışkanlıkların hayat boyunca devam etmesi gibidir. Gittiğiniz her ortamda trafik kurallarına önce kendiniz uyun, uymayanları da uyaracaksınız. Öncelikle aile ve arkadaş çevresini uyaracaksınız, daha sonra gittiğiniz her ortamda vatandaşları ve büyüdükçe bu kurallar size işleyecek. İşlemek zorunda” dedi.
“TRAFİKTE SAYGI KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞMALI”
Trafik kazalarındaki ölümlerin giderek arttığına dikkati çeken Ergen, trafik kazalarının 50 yıl önce ölüm sebepleri arasında 10’uncu sırada yer aldığını ancak günümüzde ise 5’inci sıraya yükseldiğini söyledi. “50 yıl sonra da ilk sıraya gelebilir” diye konuşan Ergen, şöyle devam etti; “Trafikte saygı kültürünü ve kuralları uymayı yaygınlaştırmalıyız. Trafikteki kazaların telafisi yok. Bugün çok sağlıklısınız ama bir trafik kazasında bütün hayatını kararabilir. Özellikle trafik kurallarını iyi öğrenmelisiniz. Kemer’de yaya öncelikli bir yol yapıldı ve o yolu dikkatlice inceleyin. Trafikteki saygı kültürü sizlerin sayesinde ilerledikçe, ülkemiz de daha gelişecektir. Bisiklet yollarına park eden insanlara, normal insan gözüyle bakmıyorum. Ayrıntılı bir şekilde yol yapılmış ve ‘buraya araç park etme’ diyorsunuz. Ama aracını park ediyorlar. Ceza yazdıktan sonrada yalvar yakar oluyor. Sizlerden beklentilerimiz yüksek. Gittiğiniz her yerde trafik kurallarını anlatın ve özen gösterin. Ben trafik kurallarına uyuyorum ve 1 saatlik yolda sadece 5 dakika kaybediyorum. Bir tarafta 5 dakika, diğer tarafta da kaybedeceğiniz ömür var. O yüzden bunu alışkanlık haline getirin.” Konuşmaların ardından trafik dedektifi olan öğrencilere kartları dağıtıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle